Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea și extinderea Blocului Operator de la SJU Buzău

17 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost supus la vot și aprobat în ședința de azi a Consiliului Județean.

 

Azi a avut loc ultima ședință ordinară din acest an a Consiliului Județean Buzău, ce a avut pe ordinea de zi 21 de proiecte de hotărâre. Printre acestea s-a numărat și un proiect privind documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea și extinderea Blocului Operator al Spitalului Județean de Urgență (SJU). Acesta a primit aviz favorabil, astfel că s-a făcut un nou pas în proiectul pe care autoritățile județene l-au demarat încă  din 2013, dar care s-a lovit de mai multe piedici, din cauza unor modificări legislative apărute pe parcursul derulării sale, precum și a unor probleme de natură tehnică.

În aceste condiții, a fost necesară refacerea documentației, urmată de aprobarea noilor indicatori de către Consiliul Județean, ceea ce a întârziat mult lucrările.

Conform documentației aprobate în ședința de azi, valoarea totală a proiectului este de 23.810.392 de lei, sumă ce include și TVA, iar durata de execuție a lucrărilor a fost stabilită la un an și jumătate.

 

În anul 2013 a fost elaborată o expertiză tehnică prin care clădirea spitalului a fost încadrată în clasa de risc seismic Rs II, iar în cursul anului 2016 a fost  elaborat proiectul tehnic pentru consolidarea ambulatoriului şi extinderea şi modernizarea blocului operator.

Din luna august 2018, până în luna martie 2019 au fost executate lucrările aferente extinderii blocului operator de la etajul II, care includ turnarea contraforţilor din beton armat, extinderea pasarelei peste etajul I, confecţia metalică aferentă acestei extinderi, confecţia metalică pentru lift și structura pentru spaţiul tehnic de la parter.

Pentru punerea în practică a soluţiei tehnice din expertiză, se impunea eliberarea ambulatoriului în totalitate, soluție imposibilă din punct de vedere practic, astfel că s-a impus elaborarea unei noi expertize, prin care să se recomande o soluţie de consolidare care să poată fi executată fără afectarea activităţii ambulatoriului. Noua documentație aprobată azi se referă la lucrările care urmează să fie efectuate în continuarea celor sistate în cursul anului trecut.

 

Tot în ședința de azi a fost aprobată componența noului Consiliu de Administrație al SJU Buzău, precum și proiectul prin care au fost desemnați reprezentanții administrației județene în acest consiliu de administrație. Este vorba de doi membri și doi membri supleanți, posturi care, inițial, fuseseră alocate integral alianței PSD-Pro România. În urma solicitării adresate de reprezentanții PNL, proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței de azi a fost modificat, unul dintre posturile de membri ai consiliului de administrație fiind atribuit unui reprezentant al acestei formațiuni politice.

Astfel, în urma votului favorabil primit de acest proiect, Consiliul Județean va fi reprezentat în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență de Viorel Mocanu de la PSD-Pro România și Viorel Ștefu din partea PNL, în calitate de membri titulari, în timp ce Alexandru Bușcu și Ion Bogdan, ambii din partea PSD-Pro România, vor avea calitatea de membri supleanți.

Un alt proiect adoptat în ședința de azi consfințește schimbarea titulaturii Serviciului  de  management  al  calității serviciilor de  sănătate din cadrul SJU Buzău, în „Structura  de  management  al  calității serviciilor de sănătate”. Totodată, a fost aprobată modificarea nivelului unor posturi din organigrama spitalului, în vederea promovării personalului medical pe o treaptă superioară, ca urmare a promovării examenelor de promovare în grad.

 


Adaugati un comentariu


 

*