Aproape 10 milioane de lei pentru Sănătate, din bugetul județului

18 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

Proiectul de buget al fost lansat în dezbatere publică de către Consiliul Județean Buzău, urmând a fi aprobat spre sfârșitul lunii viitoare.

 

Consiliul Judetean Buzau

La jumătatea acestei săptămâni, Consiliul Județean Buzău a publicat proiectul de buget al județului pentru anul în curs. Documentul se află în dezbatere publică până la data de 31 ianuarie.

În aceasă perioadă, orice cetățean poate consulta proiectul și poate depune propuneri sau sugestii la compartimentul de Relații Publice al Consiliului Județean, urmând ca ulterior datei de 31 ianuarie, proiectul de buget să fie adus la forma sa finală, care va fi supusă aprobării în plenul Consiliului. Acest lucru se va întâmpla în sedința ordinară din luna februarie, care ar trebui să aibă loc în ultima zi de joi a lunii, iar odată aprobat proiectul, Buzăul va avea buget pentru anul în curs.

Conform documentului lansat în dezbatere publică, bugetul total de venituri al județului pentru 2018 se ridică la 231.474.000,90 de lei, sumă provenită din venituri proprii, cote și sume defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din TVA și subvenții.

 

Totodată, în proiect se arată că suma cheltuielilor județului calculată pentru anul în curs este de peste 300 de milioane de lei, astfel că vor mai fi necesare rectificări pe parcursul anului, dat fiind că această sumă o depășește pe cea a veniturilor.

Din sumele distribuite din buget către diferite sectoare, aproape 10 milioane de lei vor reveni domeniului Sănătății, unde cheltuielile estimate pentru 2018 se ridică la 9.912.000 de lei.

Este vorba de cheltuieli necesare pentru plata salariilor angajaților din sectorul medical, cheltuieli de capital, sumele necesare pentru plata utilităților, dar și sume prevăzute pentru restituirea unor împrumuturi care s-au folosit la investiții. De menționat că în administrarea Consiliului Județean se află Spitalul Județean de Urgență, cea mai mare unitate sanitară cu paturi din județ, care anul acesta are, pe lângă cheltuielile curente, un plan de investiții apreciabil.

 

DGASPC Buzau

Cea mai mare sumă din bugetul județului urmează însă a fi alocată domeniului asistenței sociale, unde sunt estimate, pentru acest an, cheltuieli de 143.487.000 de lei. Din această sumă, o bună parte va ajunge la DGASPC, instutuție care ar urma să primească 53.450.000 de lei, fiind prevăzute și cheltuieli de personal, cheltuieli pentru bunuri și servicii si alte cheltuieli.

Suma de 250.000 de lei din acest buget urmează să ajungă la diferite asociații și fundații care primesc finanțare de la Consiliul Județean pentru serviciile sociale pe care le prestează, cea mai importantă dintre acestea fiind Crucea Alb-Galbenă, care asigură servicii de îngrijiri medico-sociale la domiciliu.

Alte 200.000 de lei sunt prevăzute pentru ajutoare sociale de urgență în situații sociale și medicale deosebite, precum și pentru recompensarea elevilor și cadrelor didactice care vor obține rezultate deosebite la concursurile școlare naționale și internaționale.

 


Adaugati un comentariu


 

*