Au inceput inscrierile la examenul pentru atestatul de studii complementare

28 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Concursul va avea loc in luna noiembrie si poate fi sustinut de toti candidatii care au finalizat pana la 31 august pregatirerea teoretica si practica obligatorie.

 

inscriere admitere medicinaLa inceputul acestei saptamani s-a dat startul perioadei de inscriere pentru o noua sesiune a examenului de obtinere a atestatelor de studii complementare de catre medici, medici dentisti si farmacisti.

La concurs pot participa toti candidatii care si-au finalizat, pana la 31 august, cursurile de pregatire teoretica si practica, obligatorii pentru a putea obtine atestatele.

Inscrierile se pot face pana pe data de 10 octombrie, inclusiv, la sediul Ministerului Sanatatii. Exceptie fac examenele pentru atestatele in Acupunctura, Homeopatie si Implantologie, pentru care inscrierile se fac pana la aceeasi data, insa la sediile DSP-urilor din centrele universitare in care s-a efectuat pregatirea. Pana la data de 12 octombrie, aceste DSP-uri trebuie sa completeze on-line listele nominale cu toti candidatii inscrisi, liste care vor fi publicate pe site-ul examene.meddb.ro.

Taxa de participare la concurs este de 400 de lei, achitata prin mandat postal sau ordin de plata, pe numele candidatului, in contul IBAN: RO36TREZ70020E365000XXXX, CUI: 4266456, DTMB, iar aceasta se poate returna numai in situatia dosarelor respinse. Candidatii absenti la examen vor beneficia de reportarea taxei pentru sesiunea urmatoare.

 

admitere medicinaCandidatii care depun dosare de examen incomplete si care nu se vor completa cu toate documentele necesare prezentarii la examen, nu se vor regasi in listele finale, de aceea se recomanda mare atentie la intocmirea acestora. Lista completa a documentelor pe care trebuie sa le contina dosarele de inscriere poate fi consultata aici.

Arondarea candidatilor pe centrele universitare medicale va fi publicata pe 26 octombrie, pe site-ul Ministerului Sanatatii, iar pe 7 noiembrie, tot aici vor fi publicate listele candidatilor al caror dosar de inscriere este admis, precum si presedintele de comisie, locul, data si ora de prezentare la examen, pentru toate atestatele.

Examenele vor avea loc incepand cu data de 9 noiembrie, in centrele universitare in care s-au efectuat stagiile de pregatire, pentru fiecare proba de examen, nota minima de promovare fiind 5.00, cu exceptia probelor de examen pentru care se acorda calificativele „admis/respins”. Candidatii vor sustine o proba scrisa si una sau mai multe probe practice, iar media finala minima de promovare trebuie sa fie cel putin 7.00. In cazul in care obtine la una dintre probe o nota mai mica decat baremul minim, va fi declarat respins.

 


Adaugati un comentariu


 

*