Sensiblu a preluat, oficial, 78 de farmacii din lantul Polisano

28 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Tranzactia, pentru care s-a semnat un acord de principiu la sfarsitul lunii mai, a primit, ieri, avizul Consiliului Concurentei.

 

sensiblu-2Consiliul Concurentei anunta ca a „autorizat tranzactia prin care Sensiblu SRL a preluat 78 de farmacii apartinand Sibpharmamed SRL. Autoritatea de concurenta a evaluat aceasta operatiune din punct de vedere al compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia.

Sensiblu SRL, alaturi de Mediplus si A&D Pharma Marketing & Sales face parte din Grupul A&D Pharma Holdings N.V., cel mai mare grup farmaceutic din Romania, avand ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul al produselor farmaceutice si parafarmaceutice in farmacii. Anul trecut, Mediplus impreuna cu Sensiblu au depasit afaceri de un miliard de euro, Mediplus ocupand pozitia de lider pe piata de distributie, cu o cifra de afaceri de 3,3 miliarde de lei si un profit de peste 88 de milioane de lei.

Sibpharmamed SRL, membra a grupului Polisano, are, de asemenea, ca principal obiect de activitate „comertul cu amanuntul al produselor farmaceutice in magazine specializate”.

 

farmacie-polisanoReteaua de farmacii Sensiblu, care ocupa pana la sfarsitul anului trecut locul doi pe piata farma de retail din Romania, cu o retea de peste 400 unitati, prin achizitia celor 78 de noi unitati ataca pozitia de lider a lantului Catena, parte a grupului Fildas, detinut de Anca Vlad, cu peste 550 de unitati.

Remus Borza, care conduce grupul Polisano, anunta in aceasta vara ca „valoarea tranzactiei este de doua cifre, pana in 20 de milioane de euro”. Decizia de a vinde cele 78 dintre cele 103 farmacii detinute de Polisano, a fost motivata de Borza de necesitatea de obtine lichiditati necesare pentru sustinerea distributiei din grup.

Farmaciile preluate de Sensiblu se afla in 41 de localitati: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Buzias, Caransebes, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Dorohoi, Focsani, Galati, Gheorgheni, Hunedoara, Iasi, Ineu, Medias, Mures, Oradea, Orastie, Petrosani, Piatra Neamt, Pitesti, Resita, Satu Mare, Sebes, Sibiu, Slatina, Targoviste, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan si Zalau.

In 2012, Sensiblu a achizitionat 90 de unitati City Pharma, parte a grupului Relad International.

 


Adaugati un comentariu


 

*