Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediție a turneului „Tenis pentru fapte bune”

27 iulie 2021 | 0 comentarii |

Evenimentul este destinat amatorilor și are ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea tinerilor instituționalizați care părăsesc sistemul de protecție.

 

În urmă cu doi ani, asociația The Social Incubator lansa prima organiza prima ediție a turneului „Tenis pentru fapte bune”, un nou eveniment caritabil căruia i s-au alăturat o serie de personalități din lumea sportului și a culturii, împreună cu mai multe companii. Peste 200 de participanți au luat parte atunci la turneu, printre ei s-au numărându-se și mulți sportivi, artiști și oameni de afaceri pasionați de tenis. Fondurile strânse atunci au fost folosite pentru sprijinirea a peste 3.500 de tineri instituționalizați, ajunși la vârsta la care trebuie să părăsească sistemul de protecție. Pentru aceștia, au fost organizate 157 de sesiuni de consiliere vocațională, 131 de sesiuni de consiliere psihologică, 68 de ateliere și 31 de vizite exploratorii.

Evenimentul s-a dovedit un succes încă de la prima ediție, iar organizatorii sperau că lucrurile vor merge și mai bine în 2020, când era programată inițial ediția următoare. Între timp, însă, a apărut pandemia, iar turneul nu a mai putut fi organizat din cauza restricțiilor, fiind însă reluat în această toamnă, în perioada 24 – 26 septembrie. „Anul 2020 a evidenţiat multe alte probleme cu care tinerii vulnerabili se confruntă, în faţa cărora nu putem rămâne indiferenţi. Proiectul Tenis pentru Fapte Bune este unul de suflet pentru asociaţia noastră şi ne bucurăm nespus că anul acesta avem posibilitatea de a-l relua. Sperăm ca întreaga comunitate să fie din nou alături de noi, pentru a putea face lucruri minunate pentru tinerii care chiar au nevoie de susţinere”, a declarat Adriana Preda, directorul executiv al asociaţiei The Social Incubator.

 

Ca și la prima ediție, turneul de tenis pentru amatori va fi găzduit de baza sportivă și de agrement Pescariu Sports&Spa, organizatorii dorind să atragă cât mai mulţi oameni pasionaţi de sport şi fapte bune, iar implicarea lor să ajute şi mai mulţi tineri instituţionalizaţi din România.

Cei care doresc să participe se pot înscrie pe on-line pe site-ul evenimentului, iar toate fondurile strânse în urma turneului vor fi direcţionate către programele asociaţiei de sprijinire a tinerilor defavorizaţi, în continuarea studiilor, integrarea lor în societate şi pe piaţa muncii, prin acţiuni directe de consiliere vocaţională şi psihologică, meditaţii, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practică şi mentorat.

 

Organizatorii turneului spun că peste 3.500 de tineri părăsesc anual, la vârsta majoratului, sistemul de protecţie al statului, nepregătiţi pentru o viaţă independentă, fiind marginalizaţi de societate şi expuşi unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulţi dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar unul din 40 dintre tinerii care părăsesc sistemul de protecţie se angajează legal.

Coordonatorul proiectului este multipla campioană mondială la gimnastică Cristina Nedelcu, care a declarat că „Tenis Pentru Fapte Bune este un eveniment cu o energie fantastică, ce aduce împreună pasionaţii de sport şi de viaţă sănătoasă, oamenii implicaţi în comunitate, care aleg să investească în ei şi în viitorul lor prin contribuţia pe care o aduc la educaţia tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului. Mă bucur să lansăm o nouă ediţie a turneului şi împreună să reuşim să creăm un eveniment cu impact semnificativ, atât în vieţile participanţilor, cât şi în vieţile tinerilor pentru care organizăm acest turneu”.

 


Adaugati un comentariu


 

*