Au inceput inscrierile pentru Congresul National de Toxicologie

Evenimentul stiintific va avea loc la inceputul lunii noiembrie si va fi manageriat de Prof. Univ. Dr. Farm. Daniela Luiza Baconi – presedinte, Sef Lucrari Dr. Miriana Stan – copresedinte si Prof. Univ. Dr. Aristidis Tsatsakis, din Grecia – coordonator stiintific.

 

In perioada 3-4 noiembrie, va avea loc la Bucuresti cea de-a doua editie a Congresului National de Toxicologie, eveniment organizat de Sectia de Toxicologie a Societatii de Stiinte Farmaceutice din Romania.

Pe perioada celor doua zile ale Congresului vor fi dezbatute, de specialisti romani si din strainatate, subiecte de interes ce tin de siguranta medicamentelor si a utilizarii substantelor chimice, farmacovigilenta si managementul riscului, nanotoxicologie, siguranta alimentelor si a suplimentelor alimentare, toxicologie preclinica si integrarea testarii in vitro in predictia rezultatelor clinice. De asemenea, se vor discuta teme referitoare la abordarile integrative privind toxicologia analitica, clinica si medico-legala, dar vor fi prezentate si noile directii internationale si perspectivele in toxicologia substantelor psihoactive.

 

Initiativa organizarii acestui eveniment stiintific, care se va bucura si anul acesta de o participare internationala, a aparut in contextul in care cele mai recente date ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca, anual, expunerea involuntara la substantele toxice din mediul inconjurator, provoaca 193.000 de decese in intreaga lume. Totodata, de la an la an, lista  cu substante chimice din diferite produse folosite frecvent acasa sau la serviciu, care reprezinta o amenintare pentru sanatatea umana, dar si pentru mediu, este din ce in ce mai bogata, astfel ca specialistii romani au considerat ca organizarea periodica a unui congres in cadrul caruia sa fie tratate diferite aspecte ce tin de toxicologie ar fi mai mult decat oportuna.

Tema aleasa pentru acest an este „Siguranta xenobioticelor si sanatatea omului, provocari actuale”, xenobioticele fiind compusi chimici prezenti in numar tot mai mare in componenta medicamentelor, aditivilor alimentari sau a noxelor din mediul inconjurator. Potrivit specialistilor, intelegerea metabolismulul xenobioticelor este baza intelegerii rationale a farmacologiei, terapeuticii si toxicologiei, contribuind totodata la cercetarile privind tratarea unor afectiuni printre care se numara si cancerul.

 

Organizatorii celei de-a doua editii a congresului de toxicologie spun ca evenimentul isi propune crearea unui cadru de dialog si interactiune intre medici, farmacisti, psihologi, chimisti, biochimisti si reprezentanti ai unor institutii publice relevante precum Agentia Nationala Antidrog, Institutul de Medicina Legala, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale si reprezentanti ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din tara.

Presedinte al Congresului National de Toxicologie este Prof. Univ. Dr. Farm. Daniela Luiza Baconi, iar copresedinte Sef Lucrari Dr. Miriana Stan (vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor din Buzau).

La fel ca la prima editie, manifestarea stiintifica se bucura de prezenta Prof. Univ. Dr. Aristidis Tsatsakis, din Grecia – coordonatorul stiintific al Congresului.

Prof. univ. dr. Daniela Luiza Baconi a declarat ca evenimentul stiintific de la inceputul lunii noiembrie „reprezinta o completare a altor manifestari stiintifice traditionale in domeniul medical, care se adreseaza atat toxicologilor cat si tuturor colegilor cu specialitati din domeniile farmaceutic, medical – preclinic si clinic – al psihologiei, al legislativului aplicat in toxicologie, dar si din alte domenii situate la interfata cu Toxicologia”, mentionand ca evenimentul este unul de inalta tinuta stiintifica, atat prin tematica abordata cat si datorita lectorilor prezenti.

 

In aceste zile, perioada de inscriere la Congres este in plina desfasurare, organizatorii precizand ca participantii care se vor inscrie pana la data de 8 septembrie vor beneficia de o taxa redusa. Inscrierile pot fi facute atat on-line cat si prin e-mail sau telefonic, fiind conditionate de plata taxei de participare, care se va majora dupa data de 8 septembrie.

Pentru inscrieri on-line, cei interesati pot descarca un formular de pe site-ul evenimentului. totodata, specialistii interesati sa particpe la eveniment pot lua legatura cu organizatorii in vederea inscrierii, fie la numarul de telefon 0756.030.316, fie la adresa de e-mail daniela.popescu@houston.ro.

Una dintre sesiunile celei de-a doua editii a Congresului National de Toxicologie este dedicata celor care doresc sa isi prezinte lucrarile stiintifice in plen. In acest sens, Sectia de Toxicologie a Societatii de Stiinte Farmaceutice din Romania invita specialistii sa isi inscrie rezumatele la adresa de email smarandita.stefan@houston.ro pana pe 25 septembrie 2017, urmand ca acestea sa fie validate de comitetul stiintific. Confirmarea de acceptare a rezumatelor va fi anuntata participantilor pana la data de 9 octombrie 2017.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*