Au început înscrierile pentru primul Program de Management al Resurselor Umane în clinicile stomatologice

Acesta va fi demarat la finele lunii septembrie și este adresat medicilor și proprietarilor de clinici stomatologice, precum și specialiștilor în resurse umane care doresc să lucreze în domeniul medical.

 

După programul de formare a Dental Office Managerilor pentru clinici dentare, ajuns la începutul acestui an la cea de-a 12-a ediție, Asociația Dental Office Managers din România (ADOM) a anunțat lansarea unui nou program de formare, în premieră pentru țara noastră.

Noul program se referă la asigurarea managementului resurselor umane în domeniul serviciilor stomatologice, iar prima ediție va avea loc în perioada 28-29 septembrie. Au fost deschise deja înscrierile, iar inițiatorii precizează că programul se adresează medicilor și proprietarilor de clinici stomatologice, managerilor de resurse umane care își doresc să lucreze în domeniul medical, specialiștilor în resurse umane implicați în procese de recrutare în domeniul medical și Dental Office Managerilor certificați în cadrul Școlii ADOM.

Conceptul programului pornește de la o serie de indicatori precum problemele procesului de recrutare, stabilitatea și fluctuația angajaților în domeniul serviciilor stomatologice. Conform unui studiu realizat de ADOM, 9 din 10 clinici dentare reclamă dificultatea procesului de recrutare, integrarea personalului, dar și fluctuația sa. Principalele probleme identificate sunt corelarea așteptărilor personalului intervievat cu beneficiile oferite de clinicile stomatologice, neonorarea interviurilor programate și fluctuația personalului de suport, mai exact cea a asistenților și a personalului din recepție.

 

Scopul programului este creșterea calității procesului de recrutare, pentru a avea rezultate cât mai bune, pentru a angaja specialiști foarte bine pregătiți și pentru a forma o echipă stabilă și performantă pe termen lung, condiție necesară pentru funcționarea unei afaceri în domeniul medical.

În acest sens, Erika Ionescu Cioată, vicepreședintele ADOM, a declarat că problema majoră în procesul de recrutare este, de fapt, sistemul de integrare, care, adesea, este inexistent sau este realizat incorect, fapt ce duce la eșecul recrutării pe termen mediu, menținerea unui angajat fiind între 9 și 12 luni. Cu alte cuvinte, în acest domeniu se pune foarte mult accentul pe prima parte a procesului de recrutare, iar integrarea lipsește adesea, ducând la creșterea fluctuatiei de personal. În cazul personalului de suport, doar 70% dintre angajați finalizează întregul proces de integrare, iar 30% dintre aceștia întrerup colaborarea în primele 3 luni de la angajare. De aceea, timp de mai bine de un an am lucrat la construirea acestui program, încercând să găsim cele mai eficiente căi de a corecta aceste anomalii care apar în piață”.

 

Pe parcursul celor două zile, participanții la curs vor învăța etapele unui proces integral de recrutare, cum să recruteze corect medici, asistenți medicali și personal auxiliar într-o clinică dentară, vor avea acces la materiale și informații certificate care îi vor ajuta să simplifice procesele de recrutare și de integrare. Totodată, în cadrul cursului, participanții vor primi informații ce țin de legislație, profile de post menite să asigure eficientizarea activităților angajaților și sisteme de eficientizare a ședințelor, cât și instrumente de corelare a salariului cu indicatorii de performanță. De asemenea, aceștia vor învăța cum să motiveze angajații, cum să gestioneze conflictele care apar în echipă.

Programul are ca scop aprofundarea cunoștințelor de bază în managementul resurselor umane, livrarea unor informații acumulate în peste 19 ani de experiență și leadership în domeniul serviciilor stomatologice de către specialiști în resurse umane, avocați și specialiști în managementul pacienților și în comunicare. „Un element distinctiv al programelor ADOM care va fi prezent și în acest curs este numărul foarte mare de instrumente și direcții concrete de acțiune pe care participanții le pot implementa în clinicile dentare, imediat după finalizarea cursurilor”, subliniază organizatorii.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*