Aura Ion, studenta care a murit invatand sa salveze viata altora

21 ianuarie 2014 | 5 comentarii |

Tanara decedata in accidentul aviatic din Apuseni era studenta in ultimul an la Medicina si se oferise voluntar pentru a participa la programul de transplant.

 

Aura Ion

Aura Ion

In cursul zilei de astazi, Ministerul Apararii Nationale a facut public si numele celei de-a doua victima care si-a pierdut viata ieri, in urma aterizarii fortate a avionului care efectua un transport medical la solicitarea Autoritatii Nationale pentru Transplant. Tanara care a decedat impreuna cu pilotul Adrian Iovan se numeste Aurelia Ion, avea doar 23 de ani si isi dorea sa devina medic militar.

Era studenta la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, avand gradul de sublocotenent. In anii de facultate, dovedise de nenumarate ori ca doreste sa se implice total in munca de medic, oferindu-se voluntar pentru multe activitati medicale ce ii dadeau posibilitatea sa invete ceva mai mult decat ceea ce invata la facultate si sa fure din experienta medicilor cu care colabora in cadrul acestor actiuni.

Coordonatorul programului de transplant, Victor Zota, a spus ca tanara mai participase la prelevari de organe, facea voluntariat si „era dedicata meseriei cum rar gaseşti“.

 

slt. dr. Aura Ion

Slt. dr. Aura Ion

Tot o actiune de voluntariat o implicase intr-un stadiu de pregatire la Spitalul Fundeni, unde fusese atrasa de programul de transplant derulat de aceasta unitate medicala. S-a oferit voluntar pentru a participa la acest program si asa a ajuns sa se imbarce in avionul care a decolat luni spre Oradea, cu echipa medicala ce urma sa preleveze un ficat de la un donator pentru a reveni apoi la Bucuresti, unde organul trebuia transplantat unui pacient.

Nimeni si nimic nu o obliga sa plece in aceasta calatorie ce avea sa fie si ultima pentru ea, insa dorinta de a invata sa salveze vieti a facut-o sa se urce fara sovaiala in avion.

Din pacate, in urma accidentului, Aurelia Ion a fost cel mai grav ranita, suferind   traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin si la coloana cervicala. Din cauza timpului indelungat petrecut in frig, tanara a intrat la un moment dat in soc hipotermic si apoi in stop cardiorespirator, la sosirea echipelor de salvare,  temperatura din corpul sau fiind de doar 18 grade. Dupa zeci de minute de manevre de resuscitare, medicii de s-au declarat invinsi, fiind nevoiti sa constate decesul tinerei.


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Comentarii (5)

 1. Dragos Negoitescu spune:

  ONOARE, DEMNITATE, RESPECT. DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA. TOATA STIMA DIN PARTEA MEA. AM ONOAREA SA VA SALUT DOAMNA LOCOTENENT.

 2. Gabriela Neagu spune:

  Dumnezeu sa o ierte!

 3. Nina Oprea spune:

  Respect!

 4. Geta Saftoiu spune:

  Dumnezeu sa o odihneasca! Pacat de ea, de tineretea ei, iar pe parintii ei sa-i intareasca Dzeu sa poata trece prin aceasta cumplita stare !

 5. Vasilica Dinca spune:

  Dumnezeu sa o aiba in grija sa, merita, si de acolo de sus va salva vieti

Adaugati un comentariu


 

*