Australienii anunță descoperirea unui tratament revoluționar pentru diabetici

Cercetătorii susțin că acesta ar reduce considerabil riscul apariției insuficienței renale și insuficienței cardiace, care se numără printre cele mai grave complicații ale diabetului.

 

Un test clinic de referinţă, efectuat de Institutul „George” pentru Sănătate Globală din Sydney, Australia, a relevat faptul că o substanţă medicamentoasă a redus cu 33% riscul de insuficienţă renală, cu 30% pe cel de insuficienţă cardiacă şi a diminuat cu 20% posibilitatea de apariţie a unor evenimente cardiovasculare în cazul pacienților cu diabet.

Concepută inițial pentru scăderea nivelurilor de glucoză, substanţa activă Canagliflozină a fost testată în cadrul studiului clinic realizat pe un număr de peste 4.000 de persoane din 34 de ţări, iar profesorul Vlado Perkovic, autorul principal al studiului, spune că aceste rezultate impun conceperea cât mai urgentă unui nou tratament pentru boala renală, în contextul în care incidența diabetului a crescut îngrijorător în toată lumea.

Diabetul este cauza principală a insuficienţei renale la nivel mondial, însă timp de aproape două decenii nu au apărut tratamente noi pentru protejarea funcţiei renale. Acest rezultat, obţinut în urma testului clinic, reprezintă o reuşită medicală majoră, deoarece persoanele cu diabet şi boală renală au un risc extrem de ridicat de insuficienţă renală, atac de cord, accident vascular cerebral şi deces”, a mai explicat acesta.

 

Coautoarea studiului, dr. Meg Jardine, spune la rândul său că substanţa medicamentoasă utilizată poate deveni foarte rapid disponibilă în întreaga lume, iar administrarea unei singure pastile pe zi, conținând această substanță activă, ar ajuta atât diabeticii care riscă să dezvolte insuficiență renală, cât și pe cei se confruntă deja cu probleme renale din cauza bolii.

Am demonstrat nu doar că acest medicament scade riscul de insuficienţă renală în cazul persoanelor cu diabet, ci şi faptul că el protejează de afecţiuni cardiace, insuficienţă cardiacă şi de alte complicaţii cardiovasculare. Totodată, este important de precizat că medicamentul îi ajută pe cei care au deja funcţia renală redusă şi, prin urmare, prezintă un risc deosebit de ridicat”, a declarat aceasta, adăugând că se estimează că până în 2035 numărul pacienților diabetici cu insuficiență renală ar putea ajunge la cinci milioane.

 


Categorii: Actual, Stiintific, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*