B. Braun deschide o noua fabrica de solutii perfuzabile in Romania

Aceasta face parte dintr-un plan de investitii mai amplu, care mai include infiintarea unui centru de cercetare si dezvoltare al companiei farmaceutice, precum si a unui centru logistic.

 

b braun fabrica de medicamenteCompania farmaceutica germana B. Braun, care unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de produse medicale, si-a anuntat, recent, intentia de a-si extinde investitiile in Romania. Decizia a fost comunicata, oficial, autoritatilor romane, in cadrul unei intalniri pe care Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri,  Comert si Antreprenoriat, a avut-o cu o delegatie a companiei farmaceutice.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii B. Braun au prezentat ministrului roman planul noii investitii de tip greenfield, care include construirea in Romania a unei fabrici de solutii perfuzabile, a unui centru e cercetare si dezvoltare stiintifica, precum si a unui centru de logistica.

Daca totul va decurge conform planurilor investitorilor, noua investitie ar urma sa fie finalizata pana in anul 2020 si va genera aproximativ 250 de noi locuri de munca.

 

solutii perfuzabile b braunCompania B. Braun deruleaza activitati in domeniul productiei de dispozitive medicale, medicamente si al serviciilor de dializa, fiind prezenta deja pe piata din Romania, unde are aproximativ 800 de angajati. De asemenea, compania ofera servicii de dializa in centre proprii, produce solutii perfuzabile si detine doua centre operationale.

Prima investitie pe piata din Romania a fost inaugurata in 1998, la Timisoara, prin deschiderea companiei B. Braun Medical, care avea la acea vreme 10 angajati.

Un an mai tarziu, inceperea productiei de solutii perfuzabile sub licenta B. Braun Melsungen AG de catre S.C. Helvetica Profarm S.A. din Timisoara a fost un alt motiv important pentru crearea unei structuri proprii pe teritoriul Romaniei. Astfel, incepand cu anul 1999, B. Braun si-a facut din ce in ce mai mult simtita prezenta in Romania.

 

dializa b braunCompania germana cuprinde trei divizii dedicate sanatatii, respectiv divizia Hospital Care, ce pune la dispozitia spitalelor un portofoliu larg de produse si dispozitive medicale de unica utilizare, precum si solutii perfuzabile si injectabile, divizia Aesculap, care se axeaza pe produse si servicii pentru toate procesele de baza in chirurgie, si divizia Out Pacient Market, care se adreseaza pacientilor tratati ambulatoriu, precum si bolnavilor cronici ce necesita ingrijire pe termen lung.

In prezent, compania mai detine in Romania o unitate de productie a solutiilor perfuzabile, care functioneaza la Timisoara, in cadrul companiei B. Braun Pharmaceuticals SA.

Totodata, in Romania producatorul german mai detine compania B. Braun Avitum SRL, care este furnizorul direct de produse de dializa B. Braun pentru spitalele si clinicile ce ofera astfel de servicii, si reteaua de centre de dializa Avitum SRL, ce include 8 centre private de dializa cu aproximativ 1.000 de pacienti si 300 de angajati.

 


Categorii: Actual, Companii, Jobs, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*