Buzăul intră în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă

28 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

Consiliul Județean a anunțat calendarul activităților specifice pe care le-a programat pe parcursul lunii decembrie, activități care vor debuta cu sărbătorirea Zilei Naționale și a Centenarului.

 

Odată cu sosirea iernii, cel puțin din punct de vedere calendaristic, atmosfera specifică sărbătorilor sfârșitului de an devine din ce în ce mai pregnantă. Buzoienii simt acest lucru și datorită activităților pe care autoritățile locale le organizează în această perioadă, începând cu sărbătorirea Zilei Naționale și continuând cu cele specifice Crăciunului.

Consiliul Județean a pregătit și pentru acest an activități care vor debuta peste doar câteva zile, în data de 1 Decembrie, odată cu Ziua Națională a României care are, anul acesta, o încărcătură istorică și sentimentală aparte, pentru că celebrăm 100 de ani de la înfăptuirea României Mari. Parada militară, la care vor participa oficialitățile locale și toți buzoienii care vor dori astfel să marcheze Centenarul Marii Uniri, se va desfășura anul acesta pe Calea Eroilor, iar cu ocazia acestei mari sărbători, Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor fulare tricolore, cocarde, steaguri și baloane.

În perioada 1-6 decembrie, pe clădirea Consiliului Județean va fi proiectat un mesaj dedicat Centenarului Marii Uniri. 

 

Pentru tradiționala masă oferită anual de administrația județeană cu prilejul Zilei Naționale a României vor fi pregătite 3.000 de porții de iahnie de fasole cu ciolan, plăcinte cu brânză, chifle și băuturi calde, iar pentru cei care țin post vor fi pregătite 800 de porții de iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă și băutură caldă.

În același timp, buzoienii se vor bucura de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, eveniment ce va avea loc în Parcul Crâng, începând cu ora 11.00.

Festivitățile de 1 Decembrie se vor încheia la ora 17.00 când, în fața Consiliului Județean și a Muzeului Județean vor fi aprinse tunelurile cu lumini de Crăciun.

 

 Pe 5 decembrie se vor aprinde luminile de Crăciun și în Stațiunea Sărata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor susține un concert de colinde în jurul bradului amplasat în Parcul Monteoru. Vor fi răsplătiți cu cadouri și dulciuri, dar vor putea urmări și un foc de artificii.

Pe data de 6 decembrie, copiii buzoienilor vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, unde sunt invitați să urmărească și spectacolul „Fetița cu chibrituri”, prezentat în două serii, începând cu ora 10.30 și 12.30.

Tot pe 6 decembrie va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Buzău, la ora 12.00, la Sala D Filipescu, în cadrul căreia Ilie Năstase și Valeriu Argăseală vor primi titlul de Cetățean de onoare al județului Buzău.

Pe data de 7 decembrie, la ora 16.00, Moș Crăciun va ajunge cu daruri la copiii de pe Valea Buzăului. Întâlnirea va avea loc în Piața Centrală din orașul Pătârlagele, unde  copiii vor cânta colinde, se vor bucura de un concert susținut de UDDI, iar la finalul întâlnirii vor putea admira un foc de artificii.

 

Pe data de 12 decembrie, la ora 12.00,  evenimentele continuă cu premierea olimpicilor buzoieni, cărora li se vor acorda premii pentru rezultatele excepționale obținute pe parcursul anului 2017-2018.  Tot pe 12 decembrie, Consiliul Județean, în colaborare cu HC Buzău Club 2012 și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret vor demara campania de strângere de jucării și hăinuțe pentru familiile defavorizate din județul Buzău, sub genericulFă o bucurie, donează o jucărie”. La începutul meciului de handbal HC Buzău 2012 – Minaur Baia Mare, la ora 18.00, toți spectatorii sunt invitați să arunce o jucărie de pluș pe terenul de joc, iar cei care nu pot ajunge la acest meci, pot dona jucării și hăinuțe la Sala Sporturilor, unde se va afla un punct de colectare special amenajat.

Pe 14 decembrie, la ora 17.00, buzoienii sunt invitați la Teatrul George Ciprian să vizioneze piesa de teatru „Mareșalii”, în regia lui Alexandru Bindea, dedicată Centenarului.

În data de 17 decembrie, Moș Crăciun va poposi la Spitalul Județean Buzău și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, unde copiii internați și cei aflați în sistemul de protecție vor primi dulciuri și jucării.

 

În perioada 18-19-20 decembrie, la Teatrul George Ciprian, copiii pot lua micul dejun împreună cu Moș Crăciun, îi pot spune poezii și pot face poze cu el, iar  la ora 13.00, aceștia pot viziona proiecțiile de filme pentru copii. Pe 20 decembrie, la ora 16.00, toți copiii sunt invitați să participe la întâlnirea cu Moș Crăciun, ocazie cu care se vor bucura de un concert de colinde susținut de corul de copii coordonat de Tatiana Răduță și de Andrada și Cvartetul Ars Nova.

La finalul spectacolului, în curtea Muzeului Județean, copiii se vor întâlni cu Moșul cel darnic și bun care le va oferi cadouri, dar se vor întâlni și cu personajele lor preferate din povești și desene animate și se vor putea bucura de focul de artificii care va marca debutul Sărbătorilor de Crăciun, atât de dragi celor mici, dar și celor mari.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*