Buzoienii aprind candele pentru victimele tragediei aviatice din Ucraina

25 iulie 2014 | 0 comentarii |

In aceasta seara, in Piata Dacia, 298 de candele aprinse vor lua forma unei lacrimi, in memoria celor care au fost victime in razboiul altora.

 

Foto: Adrian Soare

Foto: Adrian Soare

O lacrima, un gand, o floare, o candela aprinsa si poate o rugaciune, in memoria victimelor tragediei aviatice care a avut loc saptamana trecuta in Ucraiana. Sunt lucruri marunte pe care noi, cei care am asistat neputinciosi la tragedie, le mai putem face in memoria victimelor nevinovate a caror viata a fost spulberata intr-o clipa intr-un razboi fratricid dus in tara vecina.

Buzoienii isi exprima, si ei, compasiunea profunda fata de cele 298 de persoane decedate si familiile acestora.

Joi, la initiativa Asociatiei ,,Diferiti dar egali”, condusa de Alina Cretu, a fost amplasat un panou comemorativ in Piata Dacia, langa Monumentul Eroilor, iar cei care trec si astazi pe acolo pot aprinde candele si sa scrie mesaje intr-o carte de condoleante.

In aceasta seara, la ora 21.00, urmeaza sa fie aprinse inca 298 de candele care vor lua forma unei lacrimi, asa cum spune presedinta asociatiei care a avut aceasta initiativa.

 

Flori si lumanari la UMF Cluj

Flori si lumanari la UMF Cluj

Tot astazi se incheie lucrarile Conferintei internationale privind SIDA, de la Melbourne-Australia, la care au participat 12.000 de oameni de stiinta, experti si activisti anti-SIDA, 100 dintre ei pierzandu-si viata pentru ca se aflau in avionul doborat de separatistii ucrainieni.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de pasageri si membri ai echipajului. Toate persoanele aflate la bord au murit. Intre victime, doi studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj. Andrei si Olga au fost  comemorati si de colegii lor de facultate, care intr-un parc din curtea universitatii au aprins candele, au depus flori si fotografiile celor doi, care formau un cuplu.

 


Adaugati un comentariu


 

*