Buzoienii au donat aproape 6.000 de lei in sprijinul victimelor de la Colectiv

10 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

O parte dintre aceste donatii au constat in bilete la concertele rock anulate in urma evenimentului tragic, bilete a caror contravaloare va fi returnata si virata in contul special deschis de Crucea Rosie Buzau.

 

donatii piata daciiei (10)In timp ce unii dintre buzoienii care au iesit in strada saptamana trecuta au inteles sa-si exprime solidaritatea cu victimele de la Colectiv, luand coroanele de flori si fotografiile decedatilor depuse la altarul improvizat din Piata Daciei, pentru a defila cu ele pe strada si a cere caderea unui guvern deja demisionar, alte cateva sute de persoane au demonstrat ca intr-adevar au fost afectate de cele petrecute in clubul bucurestean si au contribuit, in masura posibilitatilor, pentru ajutorarea victimelor. Astfel, in timp ce unii isi manifestau solidaritatea la nivel strict declarativ, prin actiuni sinonime cu vandalismul si aducand atingere tocmai memoriei celor pe care sustineau ca ii omagiaza, un grup mult mai putin numeros de buzoieni a initiat o actiune caritabila care a atras mai putini sustinatori decat au reusit s-o faca politrucii sub acoperire din spatele actiunilor enumarate mai sus, dar a adus beneficii reale pentru victimele incendiului din Colectiv si familiile acestora.

Beneficiind de sustinerea Filialei Buzau a Crucii Rosii, care a asigurat sprijinul logistic si a girat prin propria imagine intreaga actiune, cativa buzoieni au initiat pe Facebook un eveniment caritabil care a atras, in cateva zile, aproape 300 de participanti. Evenimentul virtual a fost apoi transpus in realitate joi seara, cand in Piata Daciei a fost instalata o urna pusa la dispozitie de Crucea Rosie, in scopul strangerii de donatii pentru victimele incendiului din clubul bucurestean.

 

bileteIntrucat aflasera de pe Facebook de evenimentul respectiv, zeci de buzoieni au venit, special, in acea seara, pentru a dona. Printre acestia s-au numarat si multi fani ai muzici rock, acestia fiind totodata si cei mai afectati de cele petrecute in Colectiv, multi avand prieteni sau cunoscuti printre victime. Rockerii si-au donat, simbolic, biletele achizitonate pentru diferite concerte care s-au anulat ulterior, in urma tragediei. Cele mai multe bilete donate au fost cele pentru Festivalul buzoian Top T, care ar fi trebuit sa aiba loc la sfarsitul saptamanii trecute, insa a fost anulat din acelasi motiv. Cu toate ca, ieri, organizatorii au anuntat ca au revenit aspra deciziei si ca festivalul va avea loc in perioada 18-19 decembrie, niciunul dintre cei care si-au donat abonamentele, inca valabile, nu a solicitat returnarea acestora, preferand sa isi achizitioneze un alt bilet pentru festival, iar cel donat sa fie decontat pentru ca banii sa fie adaugati in cont.

 

crucea rosie carrefourDupa prima seara a actiunii caritabile s-au strans din donatii 2.711 lei si cateva abonamente la concerte, initiatorii actiunii luand decizia sa continue campania si in zilele urmatoare. Prin urmare au fost prezenti si a doua zi, pe platoul din Piata Dacia, iar in week-end urna in care s-au strans donatii a fost mutata in incinta Aurora Shopping Mall, la Carrefour.

Intre timp, initiatorilor actiunii li s-au alaturat si alti voluntari care au participat in aceste zile la actiunile de strangere de fonduri, mobilizandu-si totodata cunoscutii sa doneze.

Ieri seara, urna a fevenit din nou in Piata Daciei, unde buzoieni s-au dovedit la fel de generosi si empatici cu victimele incendiului din Colectiv.

La finalul zilei de ieri a fost contabilizata suma stransa incepand de vineri, totalul banilor donati ridicandu-se la aproape 2.500 de lei. La acestia se adauga alti circa 350 de lei donati Crucii Rosii de elevii Liceului Tehnologic Henry Coanda, plus 450 de lei, bani obtinuti in urma rascumpararii abonamentelor la concerte donate de rockeri.

 

donare colectivSuma totala donata de buzoieni in cadrul actiunii caritabile se ridica astfel la aproape 6.000 de lei, pe langa aceasta fiind donata si o butelie noua de oxigen pentru uz medical, doatata cu masca de oxigen si toate accesoriile necesare. Aceasta va pleca maine spre Bucuresti si va ajunge la unul din spitalele care au nevoie in aceste zile de un astfel de dispozitiv.

Organizatorii actiunii spun ca rezultatele sunt mult peste asteptari si ca nu sperau ca suma stransa sa depaseasca 5.000 de lei. Pe aceasta cale tin sa le multumeasca celor peste 250 de buzoieni care au demonstrat astfel ca intr-adevar sunt solidari cu victimele care au de suferit de pe urma incendiului din Colectiv si cu familiile acelora care nu mai sunt printre noi. Fiecare  a contribuit, dupa posibilitati, sumele donate variind de la 50 de bani la 300 de lei, existand si mai multe persoane care s-au interesat de numarul de cont in care pot dona direct. Au existat persoane care au venit sa doneze in mai multe zile, copii in varsta de cativa ani care abia ajungeau sa introduca cei cativa lei in urna si chiar un buzoian care a tinut ca donatia facuta sa fie inregistrata pe numale cainelui sau pe care il scosese la plimbare.

 

donatii piata daciiei (3)Nu in ultimul rand, organizatorii au apreciat si mobilizarea rockerilor buzoieni, care nu doar ca au renuntat la abonamentele la concerte pe care trebuiau sa isi obtina banii inapoi, dar s-au si alaturat ulterior actiunii, ajutand cum au putut, fie cu ceai fierbinte pentru cei care si-au petrecut ore bune in frig langa urna, fie imprastiind vorba” prin oras pentru a-i mobiliza si pe altii sau realizand un banner si cateva prezentari in power point care au ajutat la promovarea actiunii. Nu trebuie uitat nici efortul voluntarilor care s-au organizat, pe schimburi, pentru a supraveghea urna cu donatii atat in Piata Dacia cat si pe parcursul celor doua zile in care aceasta s-a aflat permanent in magazinul Carrefour. De asemenea, o contributie la succesul actiuni si-au adus si-au adus-o si agentii de la firma Lex Protect care au asigurat neconditionat supravegherea in prima saera, cat si jandarmii buzoieni care si-au oferit sprijinul, monitorizand permanent zona in care a fost amplasata urna cu donatii in centrul orasului. SanatateaBuzoiana.ro a sustinut actiunea, pe toata perioada.

Cei care inca nu au donat o mai pot face inca virand bani direct in contul special deschis de Crucea Rosie Buzau, la Banca Transilvania: RO53BTRLRONCRT0207019401. In cazul in care vor mai fi solicitari, organizatorii actiunii caritabile se vor mobiliza din nou pentru a strange donatii „din strada”. Banii stransi la Buzau vor fi donati in contul principal deschis de Crucea Rosie la Bucuresti, special pentru victimele din Colectiv.

 

top t (2)Dupa cum am amintit mai sus, festivalul Top T, anulat initial in urma evenimentelor tragice din clubul Colectiv, va avea loc totusi ,dar cu o luna si ceva intarziere, organizatorii anuntand ieri ca perioada de desfasurare va fi 18-19 decembrie. Inca nu se cunosc foarte multe detalii, insa este de asteptat ca evenimentului sa i se dea si un scop caritabil, dat fiind ca multi artisti din scena rock si nu numai au acceptat sa participe la evenimente caritabile si sa isi doneze incasarile obtinute in urma concertelor, in sprijinul victimelor de la Colectiv.

Pana atunci, pe 14 noiembrie va avea loc la Bucuresti unul dintre cele mai importante concerte caritabile la care si-au confirmat participarea 14 trupe, iar pe 30 noiembrie este programat un alt eveniment de acest gen. In cadrul acestor evenimente vor concerta si doi artisti buzoieni, respectiv Alexandru Dascaloiu, tobosar in cadrul trupelor 9,7 Richter si L.O.S.T.  si Teo Popp, tobosarul trupelor Dark Fusion si Concurrency in Knowledge, trupa care a concertat la Buzau chiar in seara in care a avut loc tragedia din clubul Colectiv.


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*