Buzoienii au la dispozitie peste 2.000 de locuri la tratament in statiuni balneare

9 martie 2017 | 0 comentarii |

Casei de Pensii Buzau i-au fost alocate locurile de care asiguratii/pensionarii pot beneficia, incepand cu data de 10 martie, in cele 18 serii  a cate 16 zile fiecare. 

 

bilete tratamentCasa Judeteana de Pensii (CJP) Buzau aduce la cunostinta persoanelor intersesate – pensionari, asigurati ai sistemului de pensii sau persoane beneficiare de legi speciale -, carora le este reglementat dreptul de a beneficia de bilete de tratament balnear, ca incepand cu 10 martie pot pleca in statiunile cu care Ministerul muncii are contract.

In urma publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei nr.158/02.03.2017, a Hotararii de Guvern nr.82/ 02.03.2017, a fost reglementat numarul biletelor de tratament balnear aferent anului 2017, in unitatile proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice”, precizeaza CJP, intr-un comunicat.

Astfel, in anul 2017, in cadrul Societatii Comerciale de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca „T.B.R.C.M.” S.A, au fost alocate Casei Judetene de Pensii Buzau un numar de 2.273 locuri, distribuite in 18 serii a cate 16 zile fiecare, data inceperii primei serii fiind 10 martie 2017.

 

bilete tratamentCele mai multe locuri sunt disponibile, asa cum era de asteptat, in statiunile Sarata Monteoru (1.752 de locuri), Amara (360 locuri) si Covasna (103 locuri), iar cele mai putine, in statiunile Pucioasa (16 locuri) si Buzais (14 locuri).

La nivel national, pentru anul in curs, unitatile aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice vor asigura un numar maxim de 56.394 locuri pentru tratament balnear.

CNP mentioneaza ca in Legea nr. 7/2017, privind bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2017, sunt prevazute sume cu aceasta destinatie in valoare de 319.000.000 lei, la capitolul „Asigurari si asistenta sociala”, titlul Asistenta sociala-Ajutoare sociale in natura. Din aceasta suma, vor fi asigurate maximum 56.394 locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 18 serii in unitatile de tratament balnear, proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, iar diferenta de locuri se va stabili in urma finalizarii procedurii de achizitie.

 

Carmen Androne, director CJP Buzau

Carmen Androne, director CJP Buzau

CJP Buzau mentioneaza ca la numarul de locuri prevazut de HG nr.82/2017 se va adauga, pana la nivelul sumelor prevazute in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2017, numarul de locuri de tratament balnear ce va fi contractat cu alti operatori economici interesati, numar care se va stabili dupa atribuirea contractelor, in functie de preturile ofertate pe bilet.

Acelasi act normativ precizeaza ca procentul biletelor de tratament gratuit acordate categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter special, reprezinta o cota de maxim 15% din totalul numarului de bilete aferent anului 2017.

Pe aceasta cale, recomandam solicitantilor ca la alegerea perioadei pentru care opteaza, sa fie avute in vedere si perioadele de extra-sezon din primavara, toamna si iarna, deoarece in aceste perioade ale anului gradul de valorificare a biletelor repartizate nu atinge plafonul de 100%, aceste persoane avand sanse mai mari de acordare a unui bilet de tratament, in urma ierarhizarii descrescatoare a punctajelor individuale”, mentioneaza directorul CJP Buzau, ec. Carmen Androne.

 

tratament balnearAceeasi sursa mentioneaza ca in perioada de sezon estival, numarul de bilete alocate in unitatile de cazare pentru respectivele serii nu poate acoperi numarul foarte mare al solicitantilor care au optat pentru aceasta perioada, rezultatul fiind neaprobarea cererii, in special pentru persoanele care au dobandit un punctaj redus la cele trei criterii specifice:

– daca persoana a beneficiat de un bilet de tratament in ultimii doi ani;

– categoria de pensie de care beneficiaza solicitantul;

– valoarea totala bruta a drepturilor de pensie.

Din cauza timpului scurt dintre momentul alocarii si data inceperii primei serii, instiintarile postale privind aprobarea solicitarii de acordare a unui bilet de tratament nu mai pot fi expediate in timp util, astfel ca persoanele care doresc acordarea unui bilet de tratament balnear in aceste conditii, se pot adresa direct Casei Judetene de Pensii Buzau, incepand cu data de  09.03.2017.

 


Adaugati un comentariu


 

*