Buzoienii se inghesuie sa plece la tratament numai vara

6 iunie 2016 | 1 comentariu |

Numarul solicitarilor pentru un bilet intr-o statiune balneoclimatrica a depasit numarul biletelor alocate Buzaului, dar in primele sase serii abia putin peste jumatate din oferta a fost valorificata.

 

bilete tratamentCasa judeteana de Pensii Buzau are la ora actuala, mii de solicitari pentru bilete la tratament in statiunile balneare cu care Minsiterul Muncii a incheiat contracte in acest sens, dar din pacate, majoritatea celor care vor sa se trateze au optat numai pentru lunile de vara. Potrivit datelor centralizate de institutie, privind repartizarea si valorificarea biletelor de tratament destinate pensionarilor, desi numarul solicitarilor a depatit oferta cu peste 500, in primele sase serii de sejur alocat nu s-au valorificat decat jumatate din oferta.

Conform conducerii institutiei, pentru anul 2016, Casei Judetene de Pensii Buzau i-au fost repartizate 5.216 bilete de tratament, structurate pe 19 serii si pentru 24 de statiuni, prima serie incepand la data de 16 februarie.

Pana in prezent, au fost primite 5.703 cereri pentru bilete de tratament, fiind astfel depasita oferta. Ca de obicei, cele mai multe cereri sunt pentru bilete in perioada iulie-august, solicitantii fiind interesati sa prinda sezonul estival.

 

tratament balnearIn ceea ce priveste biletele alocate pentru primele 6 serii, gradul de valorificare este de 61 la suta. Mai precis, din totalul de 1.357 de bilete de tratament alocate, au fost valorificate 820, 73 dintre acestea fiind gratuite.

Potrivit criteriilor stabilite in temeiul art. 122, al.5 din din Legea 236/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu modificarile si completarile ulterioare, precum si art. 24, al. 4 din Legea 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, pot beneficia de bilete de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurati ai sistemului public de pensii si beneficiari ai prevederilor unor legi speciale care reglementeaza dreptul la bilete de tratament balnear in sistemul public de pensii.

Pentru a beneficia de un astfel de bilet, solicitantul trebuie sa dovedeasca existenta unei afectiuni care sa necesite tratament balnear in conditiile reglementarilor legale in vigoare si sa aiba domiciliul/resedinta pe teritoriul Romaniei, respectiv, a judetului Buzau in cazul buzoienilor.

Cererile se completeaza numai pe formularul aprobat si se depun personal sau prin posta/fax sau email la Casa Teritoriala de Pensii competenta, cu 30 de zile anterior primei luni in care se solicita biletul.

Biletele se acorda numai in limita locurilor disponibile finantate de la bugetul de stat, aprobate pentru anul in curs. In cursul unui an calendaristic, unei persoane i se aproba un singur bilet.

 


Categorii: Actual

Comentarii (1)

  1. Lavinia Alexandru spune:

    Pacat! Nu este aglomerat, beneficiezi de toata atenția personalului, eviti canicula din timpul verii, preturile sunt mai mici! Parol, numai avantaje!

Adaugati un comentariu


 

*