Buzoienii, „Uniți prin sport” cu persoanele cu deficiențe de vedere

31 ianuarie 2023 | 0 comentarii |

Proiectul Asociației „Totul Va Fi Bine” și alte două proiecte ale Asociației de părinți a Colegiului Național „B.P. Hasdeu” și Asociației de părinți „PROȘCOALA 11” au primit finanțare prin Fundația Comunitară Buzău, în cadrul programului național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. 

 

Fundația Comunitară Buzău anunță că programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” a debutat cu succes pentru buzoieni. Trei proiecte de educație, mobilizate de fundație, coordonate de Federația Fundațiile Comunitare din România și finanțate de Lidl România cu 245.000 de lei, au implicat peste 750 de buzoieni și lasă în urmă un spațiu dedicat practicării sportului pentru nevăzători, un Studio Media pentru liceeni și o grădină muzicală.

Timp de peste 8 luni, organizațiile neguvernamentale câștigătoare au implementat soluții civice la probleme locale din domeniul educației, beneficiind de îndrumare din partea Fundației Comunitare Buzău și de microgranturi nerambursabile în valoare de peste 245.000 de lei din partea Lidl România.

 

Trei proiecte câștigătoare

 

Media HDu, proiectul Asociației de părinți a Colegiului Național „B.P. Hașdeu” Buzău, a înființat primul studio media pentru liceenii buzoieni și a organizat sesiuni de formare și consiliere vocațională pentru tineri. Prin ateliere interactive și sesiuni practice în studioul media, tinerii beneficiari și-au dezvoltat competențe de public speaking, teatru, grafică, design, storytelling sau scriere creativă.

Grădina Muzicală, proiectul Asociației de părinți „PROȘCOALA 11” Buzău, a adus muzica în mijlocul naturii pentru comunitatea buzoiană în general și pentru tineri în special. Grădina pune la dispoziție un cadru inedit de petrecere a timpului liber, dar și un loc în care se pot desfășura activități muzicale educative pentru tineri.

Uniți prin sport, inițiativa Asociației Totul Va Fi Bine Buzău, a venit în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, oferindu-le oportunitatea de a participa la activități sportive adaptate nevoilor lor. În spațiul dedicat practicării sportului Showdown, echivalentul tenisului de masă, au fost amplasate echipamente speciale și s-au organizat antrenamente și evenimente sportive deschise publicului.

 

Puterea exemplului

 

Direcțiile de intervenție locală a programului, la Buzău, au fost stabilite participativ, în urma dialogului cu administrația locală și societatea civilă și după cartarea nevoilor din comunitate. Programul a fost tradus în practică în numeroase activități inovatoare și variate pentru comunitatea buzoiană, în care au fost implicați zeci de voluntari.

De-a lungul timpul am descoperit că oamenii sunt cheia, doar împreună putem crește și ne putem dezvolta frumos pentru a putea crea ceva pentru comunitate. Puterea exemplului este fascinantă. Ne bucurăm nespus să vedem că oamenii sunt inspirați și își descoperă latura creativității atunci când le prezentăm astfel de oportunități și cel mai important, din ce în ce mai mulți oameni au inițiativă” – a declarat Anca Nicolescu, director executiv Fundația Comunitară Buzău.

 

Nevoile comunității

 

Inițiativa programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” vine ca un răspuns la nevoile reale ale comunității și este o măsură prin care Lidl România și Federația Fundațiile Comunitare din România își propun să sprijine acțiuni relevante, cu impact pe termen lung. În primele 2 ediții, programul desfășurat simultan în alte 11 orașe din țară a finanțat 84 de inițiative locale cu o mobilizare impresionantă. Mii de acțiuni civice și ore de voluntariat, și zeci de mii de cetățeni impactați direct sau indirect, sunt doar câteva din rezultatele concrete ale edițiilor anterioare.

Pentru o relatare detaliată a rezultatelor programului național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, se pot accesa website-ul dedicat www.fondulpentruunviitormaibun.ro și pagina națională de Facebook.

 


Adaugati un comentariu


 

*