Cadrele medicale din spitale instruite cu privire la prevenirea infecțiilor intraspitalicești

29 martie 2024 | 0 comentarii |

În perioada 8-12 aprilie 2024, specialiștii INSP organizează prin CNMRMC și CNSCBT, instruire cu privire la creștera cunoștințelor profesionale pentru buna desfășurare a activității în cadrul unităților sanitare.

Sesiunea de instruire are patru module și se adresează cadrelor medicale din unități sanitare cu paturi care își desfășoară activitatea în calitate de asistenți medicali și responsabili de mediu, conform următorului program:

MODULUL 1 – Gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea medicală – 8 aprilie /6 ore- CNMRMC: Legislație specifică; Tehnici de gestionare a deșeurilor medicale; Monitorizarea sistemului de gestionare a deșeurilor medicale. 

MODULUL 2Gestionarea produselor biocide în unități sanitare – 9-10 aprilie/ 6 ore în fiecare zi – CNMRMC:

– 9 aprilie: Legislația produselor biocide; Definiția produsului biocid; Tipuri de acte administrative pentru punerea la dispoziție a produselor biocide (dezinfectanți) și documentația suport; Eticheta produselor biocide.

– 10 aprilie: Cerințele standardului SR EN 14885 „Antiseptice şi dezinfectante chimice. Aplicarea standardelor europene pentru antiseptice şi dezinfectante chimice” actualizat în anul 2022 pentru dezinfectanții utilizați în unitățile sanitare; Riscurile chimice pentru sănătatea personalului medical la dezinfectanții chimici folosiți în unitațile sanitare; Dezinsecția și deratizarea în unitățile sanitare. 

 

MODULUL 3 – Managementul epidemiologic al infecțiilor asociate asistenței medicale – 11 aprilie/8 ore – CNSCBT: Date actuale privind epidemiologia IAAM- Impactul IAAM asupra indivizilor şi sistemului de sănătate, siguranța pacientului; Conceptul de program de control al IAAM; Componentele Programului de supraveghere și limitare a IAAM – Planul annual; Legislația, atribuții ale unităților sanitare, atribuții ale personalului medico-sanitar și auxiliar în prevenirea și limitarea IAAM. 

MODULUL 4 – Supravegherea și controlul IAAM și a rezistenței antimicrobiene – 12 aprilie/8 ore – CNSCBT: Supravegherea IAAM – scopul și obiectivele, indicatori utilizați; Elemente de prevenire și control a IAAM – Precauțiunile universale și precauțiuni speciale, metode de izolare a pacienţilor; Elemente de prevenire și control a mediului de îngrijire – Curățenia, dezinfecția sterilizarea; Rezistența microbiană și consumul de antibiotic.

***

Instruirea cuprinde un număr de 34 de ore și se desfășoară la sediul INSP București, str Dr Leonte Anastasievici nr 1-3, sector 5.

Tariful instruirii este de 1.270 lei și nu include cazarea și/sau transportul, care se fac în regim propriu, unde este cazul.

Intenția de participare se transmite scanată la adresa de e.mail instruire@insp.gov.ro, sub formă de cerere simplă, semnată și datată cu menționarea pregătirii și funcției ocupate.

În cazul în care, în limita locurilor disponibile, cererea a fost acceptată, solicitantul va primi un mesaj pe e-mail, cu detaliile privind efectuarea plății.

Detalii, AICI

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*