Omagiu în imagini pentru supereroii pandemiei

15 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Un proiect demarat în urmă cu trei ani în sprijinul copiilor cu nevoi speciale, îi aduce în prim plan pe cei care s-au aflat permanent la datorie în toată perioada pandemiei.

 

În urmă cu 3 ani, asociația Focus din Sibiu lansa proiectul „Adevăraţii Supereroi”, având ca scop aducerea în atenţia tuturor a dificultăţilor cu care se confruntă copiii cu nevoi speciale. Totodată, inițiatorii și-au propus să promoveze arta fotografică în rândul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi sau cu probleme sociale, proiectul fiind gândit ca o combinația între un workshop de fotografie și o expoziție foto.

În cadrul acestei expoziții, protagoniștii care au titulatura de supereroi se află atât în faţa, cât şi în spatele aparatului de fotografiat, fiind ghidați de fotografii asociației Focus.

Anul acesta au devenit supereroi copiii din medii defavorizate, sprijiniţi de asociaţia WeHelp. Aceștia au primit aparate de fotografiat de unică folosinţă, cu ajutorul cărora au surprins modul în care se vede lumea prin ochii lor. Fotografiile realizate de ei vor fi prezentate publicului în cadrul unei expoziţii, iar cei mai talentați fotografi vor fi premiați cu gadgeturi care îi vor ajuta să își ducă pasiunea mai departe.

 

Sebastian Marcovici

Anul acesta a fost însă unul atipic, din cauza pandemiei, iar inițiatorii proiectului au decis să îi aducă în prim plan și pe alți supereroi, care de multe ori au fost trecuți cu vederea, însă au avut un rol crucial în actualul context epidemiologic.

Pandemia de coronavirus ne-a reamintit cât de importanţi sunt oamenii care ţin societatea în siguranţă, deşi de multe sunt ori trecuţi cu vederea. Ne-am obişnuit atât de mult cu confortul modernismului încât realizăm prea rar cât de importanţi sunt, cu adevărat, medicii, asistentele, farmaciştii, pompierii, până şi curierii pe bicicletă care astăzi înfruntă, în locul nostru, problemele de zi cu zi. Am căutat exponenţi ai acestor meserii, care au înfruntat pandemia de coronavirus complet diferit faţă de noi, care am avut luxul de a petrece perioadele de carantină închişi în casă, în timp ce ei ieşeau pe baricade, zi de zi”, a explicat Sebastian Marcovici, preşedintele asociaţiei Focus.

 

Astfel au fost identificați mai mulți supereroi din categoriile menționate, care au devenit protagoniștii unor videoclipuri realizate de membrii asociației, împreună cu copiii implicați în proiect.

Toate videoclipurile sunt disponibile pe pagina de Facebook a asociației și vor fi intens promovate în mediul on-line în perioada următoare. Totodată, portretele protagoniștilor acestor clipuri vor fi imprimate pe afișe și panouri ce urmează să fie expuse în tot orașul.

Printre cei care au primit distincția de „Supererou al anului 2020” se numără medici și asistenți de la Ambulanță, farmaciști, pompieri și paramedici de la ISU, medici și asistenți de la secțiile de urgențe precum și voluntari de la Crucea Roșie și medici de familie.

Supereroii ediției de anul trecut au fost copiii cu malformații cardiace de la fundația Polisano și copiii cu autism din cadrul asociației DAR.

 


Adaugati un comentariu


 

*