Medicul Alexandru Velicu, noul șef al ANMDM

Acesta a deținut până acum funcția de vicepreședinte și, începând de ieri, il înlocuiește dr. Nicolae Fotin.

 

Alexandru Velicu, ANMDM

Noul an aduce și un nou președinte la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Postul este ocupat, începând de ieri, de dr. Alexandru Velicu, care îl înlocuiețte astfel pe dr. Nicolae Fotin, al cărui mandat a expirat la începutul acestui an. Acesta a deținut, în ultimele patru luni, funcția de vicepreședinte cu atribuții în domeniul medicamentelor de uz uman al aceleiași instituții. În septembrie anul trecut, când și-a luat în primire funția de vicepreședinte, dr. Velicu declara că „experiența acumulată până în prezent, atât în domeniul privat al serviciillor medicale de sănătate cât și în domeniul legislativ, mă ajută la o bună înțelegere a activității Agenției, precum și la o prioritizare a demersurilor viitoare. Trebuie să menținem standarde înalte, iar unde identificăm situații complicate, să gasim cele mai bune soluții, conform legislației naționale și internaționale. Trebuie să avem o comunicare eficientă și timpi de lucru bine stabiliți, conform protocoalelor, în vederea unui răspuns rapid la solicitările venite atât din partea cetățenilor, din partea industriei, cât și din partea profesioniștilor din sistem

Ca urmare a încetării mandatului lui Nicolae Fotin, Ministerul Sănătății a decis numirea, în funcția de președinte al ANMDM, a medicului Alexandru Velicu, fapt confirmat de purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.

 

Dr. Alexandru Velicu

Dr. Alexandru Velicu, originar din Vrancea și fiu al unei familii de ingineri, este specialist în medicina familiei și are o experiență de peste opt ani în domeniul serviciilor medicale private.

Nu a stat departe nici de politică, astfel că a activat, timp de aproape cinci ani, în cadrul Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților. De asemenea, în perioada mai 2013 – februarie 2015 și septembrie 2016 – ianuarie 2017, a fost consilier al președintelui acestei comisii.

Noul șef al ANMDM consideră că atât experiența acumulată în domeniul medical privat cât și în cel legislativ, precum și cele câteva luni în care a deținut funcția de vicepreședinte al ANMDM îl ajută să înțeleagă mai bine activitatea agenției și să prioritizeze demersurile viitoare, în calitate de președinte.

Dr. Alexandru Velicu a absolvit în 2007 cursurile UMF Carol Davila, este specialist în medicină generală, iar în perioada 2008-2011 a urmat și cursuri de Management financiar contabil în cadrul universității Spiru Haret.

 


Adaugati un comentariu


 

*