Cancerul bronhopulmonar, tema principala a Conferintei Nationale de Chirurgie Toracica

20 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Evenimentul stiintific va avea loc peste cateva zile, la Craiova, si va reuni peste 100 de participanti din Romania si din strainatate.

 

Dr. Alin Demetrian

Dr. Alin Demetrian

Saptamana aceasta, mai exact in perioada 22-24 septembrie, Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova va gazdui, in premiera, Conferinta Nationala de Chirurgie Toracica.

Evenimentul stiintific este, de fapt, unul de traditie, anul acesta ajungand la a paisprezecea editie, insa este pentru prima data cand se va desfasura la Craiova. In aceste conditii, pe langa Societatea Romana de Chirurgie Toracica, organizatorul principal al manifestarii, in organizare s-au mai implicat si UMF Craiova, Colegiul Medicilor Dolj si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

Coordonator stiintific al Conferintei este seful Clinicii de Chirurgie Toracica de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, conf. univ. dr. Alin Demetrian.  Acesta a declarat ca „la aceasta editie sunt asteptati sa participe colegi de-ai nostri din alte specialitati medicale, precum pneumologie, oncologie sau medicina de familie, intrucat una dintre temele editiei din acest an, cancerul bronhopulmonar, trebuie abordat interdisciplinar. De asemenea, prezenta numeroasa a colegilor straini va aduce plus-valoare manifestarii stiintifice, confirmand totodata eficienta celor mai noi metode de tratament chirugical, aplicate si in Romania”.

 

congresLa conferinta sunt asteptati sa participe peste 100 de medici specializati in chirurgie toracica, pneumologie, oncologie, medicina de familie, medicina interna, anatomie patologica, radiologie-imagistica, radioterapie, expertiza medicala a capacitatii de munca, medicina nucleara si ATI.

Varietatea mare a specializarilor se explica prin faptul ca organizatorii au tinut ca una din caracteristicile principale ale conferintei din acest an sa fie interdisciplinaritatea, tinand cont de faptul ca principala tema – cancerul bronhopulmonar, presupune o abordare pluridisciplinara.

In contextul amintit, indeschiderea evenimentului va avea loc, joi, cea de-a doua editie a Conferintei Regionale de Cancer Bronhopulmonar, initiata in 2015 de dr. Alin Demetrian, cunoscut ca doctorul care opereaza tumorile pulmonare prin tehnici minim invazive si care a realizat mai multe interventii chirurgicale in premiera nationala. Totodata, participantii vor beneficia de o sesiune comuna, in care sunt incluse atat prezentari in plen, cat si studii de caz.

 

fumat- cancer pulmonar Motivul pentru care cancerul bronhopulmonar a fost ales ca principala tema de discutii la Conferinta de la Craiova il constituie faptul ca aceasta este una dintre cele mai agresive si frecvente tumori maligne, cu cea mai semnificativa tendinta de crestere dintre toate neoplaziile celei de-a doua jumatate a secolului trecut. In statele europene, cancerul bronhopulmonar detine suprematia, atat in ceea ce priveste incidenta cat si mortalitatea, iar in Romania aceasta tumora maligna prezinta o tendinta continua de crestere la ambele sexe, numarul de decese prin acest tip de cancer ocupand primul loc la sexul masculin si locul 4 la femei.

„Cancerul bronhopulmonar – un diagnostic greu de stabilit? Cazuri clinice, „Indicatiile tratamentului chirurgical in stadiul III, in cancerul bronhopulmonar”, „Aspecte endoscopice in cancerul bronhopulmonar”, „Rolul metodelor chirurgicale minim invazive in stadializarea cancerului bronhopulmonar”, „Tratamentul cancerului bronhopulmonar local avansat (stadiul III)- rolul chirurgiei toracice”, „Lobectomii sau rezectii partiale in stadiul I al cancerului bronhopulmonar?” sunt doar cateva din pricipalele teme de pe agenda evenimentului.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*