Caravana de instruire SMURD revine la Buzău

8 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Centrul mobil destinat instruirii și pregătirii populației pentru situațiile de urgență va ajunge, în acest weekend,  la Nehoiu și Râmnicu Sărat.

 

La un an după prima vizită făcută în municipiul Buzău, Caravana de instruire SMURD revine, în acest weekend, în alte două localități din județ, respectiv, la Nehoiu si Râmnicu Sărat.

Caravana este parte a unui proiect pe care Fundația pentru SMURD si fundația Vodafone l-au lansat în vara anului trecut, având ca scop instruirea populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă. În acest sens, un centru mobil de pregatire a fost amenajat într-un camion care se deplasează prin țară, făcând escale în zonele centrale ale localități, unde locuitorii sunt invitați să ia parte la activitățile de informare și instruire pe care specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență le organizează, cu această ocazie.

Pornită la drum în vara anului trecut, Caravana SMURD a ajuns, în luna octombrie a aceluiași an, în municipiul Buzău, unde centrul mobil a poposit pentru câteva ore, în Piața Dacia. Mulți buzoieni  au beneficiat, în acest context, de cursuri practice de instruire medicala de acordare a primului ajutor și au aflat cum trebuie să reacționeze în cazul unor dezastre naturale.

 

În acest weekend, traseul caravanei SMURD va trece din nou prin județul Buzău, de aceasta dată urmând să ajungă la Nehoiu și apoi la Râmnicu Sărat. Astfel, sâmbătă, 11 noiembrie, centrul mobil va fi amplasat în zona Centrul Civic – Casa de Cultură din orașul Nehoiu, între orele 10.00 – 18.00.  Duminică, 12 noiembrie, în acelaşi interval orar, cei care vor să învețe cum să intervină corect într-o situație de urgență sunt așteptați în piaţa din faţa primăriei municipiului Râmnicu Sărat.

Cu această ocazie, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău vor susţine activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale care pot afecta România, respectiv cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii. Prezentările vor fi însoţite de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente.

 

Totodată, paramedicii de la SMURD vor susține cursuri de instruire medicală, care se adresează atât populaţiei cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interiorului unei ambulanţe.

Participanţii care vor dori să ia parte la această acțiune vor putea viziona, în cadrul centrului mobil, câteva filme realizate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul unor campanii de prevenire.

Centrul mobil dispune de o sală de şcolarizare pentru 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor.

Anul trecut, caravana a parcurs peste 17.000 de kilometri, prin intermediul ei fiind instruite peste 10.000 de persoane din 29 de orașe ale țării.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*