Caravana „Spune DA! Sustine donarea de organe” – Editia 2013

16 august 2013 | 0 comentarii |

Caravana „Spune DA! Sustine donarea de organe”  – Editia 2013 are loc pe parcursul a cinci saptamani, debutand in Constanta, pe 17 august si incheindu-se in Bucuresti, pe 14 septembrie.

 

donareComitetul de coordonare al Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR) informeaza, printr-un comunicat, ca:

Veti putea cunoaste pacienti care au beneficiat de transplant renal, de cord si ficat, cu grefe functionale de pana la 18 ani.

Vom vorbi despre nevoia de organe in scop terapeutic, despre legislatia in vigoare privind donarea, despre donatorii – ingeri, despre recunostinta si bucuria vietii.

Va vom prezenta Campania „Spune DA! Sustine donarea de organe.” – editia 2013, care debuteaza la Constanta si Mangalia si va continua inca 4 weekend-uri la: Iasi, Brasov, Craiova si Bucuresti.

In fiecare oras ne vom intalni cu presa si cu reprezentanti ai Bisericii, Directiilor de Sanatate Publica, coordonatorii de transplant etc.; vom informa publicul si vom distribui materiale informative despre donare si legalitatea actului donarii, asa incat oamenii sa poata lua o decizie informata.

Suntem 14 voluntari care vom participa in fiecare etapa a acestei caravane, carora li se alatura in fiecare oras voluntari de la Crucea Rosie si membrii ai organizatiei rezidenti in orasele vizitate.

Programul caravanei :

– 17 – 18 august – Constanta si Mangalia

– 24 august – Iasi

– 31 august – Brasov

– 7 septembrie – Craiova

– 14 septembrie – Bucuresti

Incepand din acest an, intreaga campanie se desfasoara sub auspiciile Ministerului Sanatatii, conform protocolului incheiat in 11 iunie 2013.

Reprezentantii ATR se asteapta ca la finalul celor 5 etape de campanie sa poata spune ca cei pe care i-au intalnit vor fi informati si vor sti ce este legal si ce nu in actul donarii, ca vor intelege nevoia de generozitate si altruism.

Concluziile campaniei vor fi prezentate si dezbatute la Conferinta nationalaTransplantul, pacientul in stare post transplant si viata cotidiana a acestuia”, pe 27 septembrie, la care vor fi prezenti reprezentanti ai institutiilor din sistemul sanitar, ai administratiei centrale, ai legislativului si ai centrelor de transplant.

 


Adaugati un comentariu


 

*