Caravana vaccinării #OameniCaMine pornește astăzi prin țară

11 noiembrie 2021 | 0 comentarii |

Startul este dat în București, la Universitatea Națională de Aparare „Carol I”, de unde va pleca apoi spre Craiova, Slatina și Pitești.

 

Prima caravană dedicată educației despre sănătatea publică în context pandemic, organizată și susținută de mediul privat din România, pleacă astăzi din  București și va merge prin țară pentru a susține o campanie națională de informare despre virusul SARS-CoV-2 și vaccinarea anti-COVID.

Denumită sugestiv #OameniCaMine, caravana va oferi, pentru început, locuitorilor din județele  Dolj, Olt și Argeș ocazia de a participa la sesiuni de informare, cu caracter educativ, în cadrul cărora specialiștii vor explica importanța, necesitatea și beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, resposabil de  îmbolnăvirea de COVID-19 a peste 1,7 milioane de români și decesul a peste 50.000 dintre cei infectați.

Orice persoană care are nelămuriri, întrebări despre vaccinare și dorește să se informeze, este invitată să ia parte la caravana #OAMENICAMINE, care vine special în Craiova (13, 14 noiembrie), Slatina (16,17 noiembrie) si Pitești (20, 21 noiembrie). Publicul va putea astfel interacționa cu reprezentanți ai lumii medicale, profesioniști, medici din comunitățile locale”, transmit organizatorii.

 

Acest demers face parte dintr-o amplă campanie de comunicare denumită sugestiv „Oameni ca Mine”, inițiată de mediul de business din România și are ca scop completarea eforturilor depuse de autoritățile naționale și locale de a responsabiliza și conștientiza asupra vaccinării împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare este despre fiecare dintre noi, despre întreaga societate, iar implicarea mediului de afaceri în promovarea mesajului nostru nu este doar un gest lăudabil, ci un demers profund necesar. Salut și susțin organizarea acțiunilor prevăzute în calendarul acestui concept curajos care are ca scop informarea și educarea comunităților asupra beneficiilor vaccinării, soluția sigură și la îndemâna oricui pentru învingerea pandemiei. Lansez cu acestă ocazie invitația tuturor celor care doresc să se alăture mesajelor de responsabilizare pentru atingerea obiectivului prioritar de siguranță publică și încurajarea adresabilității la vaccinare. Este nevoie mai mult ca oricând să dovedim lecția solidarității, pentru binele nostru și al întregii comunități”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19.

 

Până în prezent, 25 de companii din diverse sectoare de activitate (servicii de sănătate, financiar, IT, energie, agricultură, retail, transport, producție, construcții, real estate) s-au mobilizat, ca o soluție de urgență față de situația critică pe care o traversează România. În care de la izbucnirea crizei sanitare în țară, peste 50 000 de persoane și-au pierdut viața în lupta cu noul coronavirus.

Prioritatea noastră este ca oamenii să fie sănătoși și informați corect. Ne-am alăturat campaniei #OAMENICAMINE  pentru că dincolo de ceea ce facem fiecare dintre noi în viața profesională, toți avem dreptul de a fi informați și de a lua cea mai bună decizie pentru sănătatea noastră. Ne bucurăm că ajungem în 3 dintre județele în care ne desfășurăm activitatea, acolo unde comunitatea locală este formată din oameni de-ai noștri”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

La dispoziția persoanelor care vor dori să se vaccineze în timpul campaniei vor sta cadrele medicale din centrele de vbaccinare aflate în proximitate, deschise special pe timpul caravanei, de Direcțiile de Sănătate Publice județene.

 

Înainte de lansarea campaniei, a fost realizat un studiu național despre percepția publică asupra vaccinării. Cercetarea a fost întreprinsă în luna octombrie de către INSCOP Research, în rândul a 2.800 de respondenți, dintre care 900 de persoane nevaccinate. Concluziile desprinse în urma interviurilor cu persoanele nevaccinate au arătat și direcția în care a fost abordată campania de comunicare.

Astfel, 80% dintre cei intervievați au spuns că vor să afle mai multe date despre vaccin, 72% au afirmat că se vor vaccina după ce vor afla mai multe despre vaccinurile disponibile, iar 70% dintre respondenți au declarat că se vor vaccina dacă aud mai mulți doctori vorbind despre acest lucru.

57% dintre participanții la sondaj au spus că și-ar dori să participe la sesiuni online de informare despre vaccinare, 70% cred că sunt grave complicațiile care pot apărea post-COVID, 65% dintre respondenți au afirmat că sunt îngrijorați de creșterea numărului de decese cauzate de COVID-19, iar 50% admit că șansele de a se îmbolnăvi sunt mari.

 

În fiecare oraș, Caravana va debuta cu o conferință de presă la care vor lua parte reprezentanți din domeniul medical, medici de la spitalele din județe, medici de familie, dar și reprezentanți ai autorităților naționale și locale.

Am lansat de urgență această campanie, ca să reconstruim împreună speranța națională și empatia în societate. Oamenilor le lipsește încă informația corectă, iar societatea este cuprinsă de un bombardament de mesaje neverificate, din surse incerte. Asistăm la o epidemie de neîncredere și de știri false, periculoase, care trimit oamenii în secțiile ATI. Pe acestea trebuie să le combatem’’, a adăugat Ionuț Stanimir, expert Marketing și Comunicare, inițiator al apelului la mobilizare.

În timpul Caravanei vor rula pe ecrane filme cu conținut educațional și de încurajare a vaccinării sub genericul „Profesorul de Sănătate”, interviuri cu medici epidemiologi și de alte specialități, personal administrativ și medical, personalități din televiziune și showbiz, influenceri, dar și filme realizate în secțiile de Terapie Intensivă.

Caravana vaccinării în cele trei mari orașe este susținută de CEZ, principalul furnizor și distribuitor de energie electrică din Oltenia. 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*