Care este secretul oului fiert adaugat in salata

21 iunie 2015 | 0 comentarii |

Nutritionistii recomanda acest ingredient pentru beneficiile sale, in locul diferitelor sosuri mai putin sanatoase si cu o mare incarcatura calorica.

 

salataEste deja bine cunoscut faptul ca toate verdeturile sunt o buna sursa de nutrienti, iar pentru cei care tin sa-si mai subtieze silueta, salatele sunt cel mai recomandat aliment. De altfel, nutritionistii si medicii recomanda ca aceste salate sa nu lipseasca din meniul niciunei mese, datorita continutului lor bogat de vitamine si minerale, care sunt benefice si pentru sanatatea organismului, nu doar pentru silueta.

Recent, un studiu a dezvaluit ca oul poate aduce beneficii suplimentare salatei, deoarece potenteaza absorbtia de carotenoide in organism, adica pigmentii care contin vitamina A. Carotenoidele sunt cele care dau o culoare determinata legumelor, iar o salata cu legume de diferite culori ofera corpului mai multe tipuri de carotenoide precum betacaroten, luteina, zeaxantina si licopen. Lipidele pe care le contine oul potenteaza absorbtia acestor substante, dupa cum sustin autorii studiului.

 

salata ouIn opinia acestora, una din marile probleme actuale este ca populatia nu consuma suficiente verdeturi, iar atunci cand mananca salata, o asezoneaza cu tot felul de sosuri sau dressinguri calorice, care o fac sa-si schimbe gustul si sa devina chiar mai calorica decat un hamburger cu branza. Este important, prin urmare, sa fie adaugat un ou fiert la salata, nu doar pentru ca ii ofera un gust deosebit, ci si pentru ca este slab caloric,  avand doar 70 de calorii. Oul este un aliment bogat in nutrienti, care contine aminoacizi esentiali, grasimi nesaturate si vitamine din grupa B, iar pentru a fi cat mai benefic pentru sanatate, trebuie consumat intreg, atat galbenusul cat si albusul.

Nutritionistii atrag atentia si in privinta dressingurilor de salata. Multe dintre ele contin intre 140 si 160 de calorii la doar doua lingurite. In schimb, un ou mare intreg contine doar 70 de calorii si are un aport de 6 grame de proteine.


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*