Cauzele palpitațiilor și cum pot fi ținute sub control

29 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Palpitatiile pot fi resimțite neplăcut, deranjant și uneori produc chiar panică și frică de moarte deși, de cele mai multe ori, acestea nu sunt expresia unei situații grave și dispar spontan.

 

Palpitațiile cardiace sunt bătăi anormale ale inimii, resimțite ca incomode, întrucât  inima începe să bată mai repede decât o face în mod normal. Uneori, palpitațiile pot trăda anumite probleme de sănătate, dar, de cele mai multe ori, susșin specialiștii, acestea apar spontan, în urma unor situații specialie și nu reprezintă niciun pericol, deși provoacă uneori panică.

Anxietatea este una din cauzele care dau palpitații. Medicii cardiologi că, în acest caz, este foarte important ca fiecare individ să poată să își controleze cât mai bine emoțiile. Palpitațiile cauzate de anxietate nu pun viața în pericol, dar cei care trec printr-o astfel de situație trebuie să încerce să se calmeze, astfel încât problema să dispară repede. În plus, este recomandat să se renunțe la cafea în momentele de anxietate.  O ceașcă de ceai de mușețel sau mentă este mult mai eficientă într-o astfel de situație.

În condiții de stres, fluxul sangvin încetinește și acest lucru duce la creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac și la apariția palpitațiilor. O pauză a programului de lucru și câteva clipe de relaxare sau practicarea unui sport ori a mișcării în aer liber sunt principalele metode pentru a scăpa de stres.

 

O altă cauză a palpitațiilor, mult mai serioasa decât cele enumerate până acum, este tensiunea arterială scăzută. Această problemă, netratată corespunzător, poate provoca afecțiuni cardiace, cauzând palpitații și senzație de durere în zona pieptului. În acest caz, dacă aceste simptome persistă, cel mai recomandat este consultul unui medic de specialitate, iar în cazul în care este fixat diagnosticul de hipotensiune arterială, trebuie urmat cu strictețe tratamentul prescris.

Activitățile psihice excesive suprasolicită creierul, iar efectul este resimțit în intregul organism, una dintre manifestări fiind și palpitațiile cardiace. Efectele negative ale muncii psihice excesive încep să apară după vârsta de 40 de ani sau în momentul  confruntării cu un șoc emoțional.

De asemenea, palpitațiile pot fi cauzate și de oboseala cronică și consumul excesiv de cafea ori de băuturi energizante.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*