Ce-ar fi sa ne mai dea un card?

5 ianuarie 2015 | 3 comentarii |

Francisco StoicaNu prea m-am lamurit despre avantajele cardului de sanatate. Calitatea de asigurat poate fi confirmata repede si prin alte mijloace, iar date in el se pot trece numai cu acordul meu, din cate am inteles. Sa ma duc eu la notar si sa vin cu acceptul legalizat pentru donarea de organe, da, aici este apelul la umanitarism la facerea de bine… Mai vedem.

Sa lasi pe medicii de familie sa-si cumpere cititoare de carduri, sau pe toti cei care trebuie sa le aiba, mi se pare un abuz, adica fratilor, nu aveti incotro pentru ca va vin pacientii pe cap!

In sfarsit, nu dezvoltam subiectul, banii au fost dati si se spera ca fraudele in sistem sa dispara datorita acestor carduri.

Dar ma intreb eu, de ce nu imi dati mie posibilitatea sa verific daca am fost furat sau nu? Dati-mi mie un card pe care sa fie trecuti toti banii care mi-au fost retinuti pentru asigurari de sanatate. Si sa se spuna acolo cam asa: Jumatate din ei intra la secret de stat, adica nu ma intereseaza pe mine strategiile de supravietuire pentru natiune. Chiar as accepta, desi nu suna bine… Sa se mai spuna ca10% , spre exemplu, se retin pentru dotarea spitalelor sau mai stiu eu pentru ce chestii necesare functionarii sistemului, 10% pentru cazurile grave care costa foarte mult, dar sa imi mai ramana si mie un 30% de care sa am habar. Din care sa stiu ce s-a facut, cu fiecare leut. Bineinteles, eu sa nu pot scoate din ei.

 De ce vreau acest lucru? Pai, este simplu. Daca ajung la o internare, sa poata vedea cel care imi face formele cati bani s-au strans la dispozitia mea si sa spuna: Aveti fonduri suficiente, puteti sta la o rezerva, va putem face mai multe analize, va putem trimite si la stomatologie sau uite aveti si doi negi de care va putem scapa. Sau: Cu banii pe care ii aveti in acest moment va puteti trata oriunde in afara tarii, puteti sa alegeti

Nu s-ar mai putea emite retete pe numele meu in mod fraudulos, pentru ca as vedea imediat ca mi s-a micsorat fondul. Si credeti-ma, as sta cu ochii pe banii mei mai tare ca pe o butelie pe vremea comunistilor!

Ei, nu v-ar conveni o asemenea varianta, nu? Ati veni cu multe contraargumente, m-ati ameti cu ele, ca doar nu sunt de specialitate, dar de ce sa mi se spuna mie, veniti la analize luna viitoare ca s-au terminat banii alocati acestei luni inca de pe data de zece, cand eu apelez pentru prima data la voi si sunt platitor sarguincios la Casa de Asigurari?

Pur si simplu as vrea ca pe banii mei sa ma simt eu in siguranta si nu eventualii profitori, sifonari sau mai stiu eu ce categorie capusara…

 


Categorii: C.A.S., Editorial

Comentarii (3)

  1. Ioan Cornea spune:

    77 de cuvinte celebre, devenite simbolul reconoasterii talentului, sinceritatii, a finetei ironiei si causticitatiicu care incerci corijarea unor neajunsuri sau pur si simplu propui solutii interesante. La mai multe!!!

  2. Emil Tudose spune:

    Sa numai fim atat de circuspescti .Cred ca e de bine!

  3. Arghir Ciobotaru spune:

    Draga coleg de la Colegiul National de Aparare, La multi ani!

Adaugati un comentariu


 

*