Ce boli ascund starile prelungite de oboseala

25 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

De cele mai multe ori, aparitia starii de oboseala inca de la primele ore dupa trezirea din somn tradeaza existenta unor afectiuni.

 

Gähnende Frau zwischen BüchernOboseala prelungita, care nu dispare nici chiar dupa cateva ore bune de somn, pote fi indiciul ca organismul este macinat de o boala, mai ales daca aceasta stare de oboseala este insotita si de lipsa poftei de mancare sau de o indispozitie generala. In cazul in care aceste stari persista, cel mai bune sfat este sa va adresati unui medic pentru un consult de specialitate in urma caruia se poate identifica boala care cauzeaza aceste simptome.

Una dintre cauze ar putea fi anemia, oboseala cauzata de aceasta fiind rezultatul scaderii numarului celulor rosii din sange, celule care transporta oxigenul de la plamani spre tesuturi si celule. Din aceasta cauza, organismul se simte slabit si pot aparea momente in care pacientul simte ca nu  poate respira. Anemia poate fi cauzata de carenta de fier din organism sau de deficitul de vitamina C, sau poate aparea din cauza unor pierderi de sange, sangerari interne sau boli cronice (artrita reumatoida, cancerul sau insuficienta renala).

 

obosealaAfectiunile tiroidei cauzeaza, de asemenea, stari prelungite de oboseala. Aceasta, pentru ca atunci cand hormonii tiroidieni nu mai functioneaza normal, orice activitate supune organismul unui efort sporit si astfel apare oboseala. Glanda tiroida se gaseste in partea din fata a gatului si produce hormoni care controleaza metabolismul. Prea mult hormon tiroidian accelereaza metabolismul, iar prea putin, il incetineste.

Persoanele cu diabet de tip 2 nu pot utiliza glucoza in mod corespunzator. Pentru ca nu au energie, acestea se simt de multe ori obosite. Aceasta stare este unul dintre primele semne care te avertizeaza ca exista probleme de sanatate.

Depresia este o alta boala care afecteaza somnul, starea de spirit si obiceiurile zilnice. Fara tratamentul adecvat, simptomele acestei afectiuni pot sa dureze saptamani, luni sau chiar ani. Depresia poate cauza si probleme cu memoria sau cu concentrarea.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*