Ce inteleg romanii prin „stil de viata sanatos”

14 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

Un studiu ale carui rezultate au fost date astazi publicitatii arata ca sapte din zece romani considera ca un astfel de stil de viata presupune consumul frecvent de fructe si legume.

 

alimentatie sanatoasaDeseori auzim folosita sintagma „stil de viata sanatos”, insa acest concept este interpretat diferit de la persoana la persoana, in functie de gradul de educatie, de informare si de o serie de alti factori. Recent, Gfk Romania a efectuat un studiu pentru a stabili ce inteleg majoritatea romanilor prin „stil de viata sanatos” si cum ar defini acest concept.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de persoane din toata tara, cu varsta de peste 15 ani, prin metoda interviului fata in fata. Rezultatele finale ale studiului au fost date publicitatii in cursul zilei de astazi, acestea indicand faptul ca 70 la suta dintre romani indentifica stilul de viata sanatos cu consumul de fructe si legume, iar aproape jumatate considera ca alimentele naturale sau cat mai putin procesate au cel mai important aport in adoptarea unui astfel de stil de viata.

 

familie-masa-beneficiiS-a mai constatat ca femeile pun mai mare accent pe alimentatia sanatoasa, comparativ cu barbatii, trei sferturi dintre femei spunand ca este important consumul de fructe si legume, fata de doar doua treimi dintre barbati care cred acelasi lucru.

Totodata, 52 la suta dintre femile din Romania sunt convinse de beneficiile alimentelor proaspete, cat mai putin procesate sau gatite, in timp ce in randul barbatilor, procentul celor care cred acelasi lucru este de 46 la suta.

In functie de zona geografica de provenienta, banatenii si cei care locuiesc in zona Crisana – Maramures acorda cea mai mare atentie alimentatiei, 80 la suta dintre ei definind stilul de viata sanatos prin consum de fructe si de legume si 57 la suta preferand produsele proaspete, naturale.

 

crosLa polul opus se afla dobrogenii, dintre care doar 67 la suta sunt fani declarati ai fructelor si legumelor, si bucurestenii, care nu pun prea mult pret pe alimentele proaspete, cat mai putin procesate sau gatite, doar 37 la suta dintre acestia fiind convinsi de acest lucru. In schimb, 70 la suta din locuitorii Capitalei considera ca exercitiile fizice au un aport important asupra sanatatii, iar 60 la suta fac miscare in mod regulat.

Un studiu similar a fost realizat de aceeasi companie si in alte 23 de tari, rezultatele aratand  ca romanii se aliniaza tendintelor globale in materie de stil de viata sanatos la capitolele sport si alimentatie sanatoasa.

Diferente apar in ceea ce priveste odihna, care este mai mult pretuita la nivel global, de 66 la suta dintre respondenti, fata dintre de 37 la suta dintre romani.

 


Categorii: Actual, Analiza, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*