Cel mai mare spital de pediatrie din România are nevoie de o ambulanță

16 martie 2021 | 0 comentarii |

Din cele cinci autospeciale aflate până acum în dotarea spitalului Grigore Alexandrescu, patru urmează să fie date la casat, iar cea de-a cincea e veche de 14 ani și necesită reparații frecvente.

 

Organizația Salvați Copiii a lansat o campanie națională de strângere de fonduri pentru dotarea cu o ambulanță a Spitalului de copii Grigore Alexandrescu din Capitală. Unitatea medicală este cel mai mare spital de pediatrie din țară, unde se prezintă zilnic, în medie, 600 de pacienți din București și din alte județe, cu patologii din cele mai diverse, de la traumatisme la malformații congenitale.

Până nu de mult, unitatea medicală dispunea de cinci ambulanțe proprii cu care se efectua transferul medical al copiilor care necesitau diferite intervenții, însă parcul auto s-a redus în prezent la o singură autospecială, si aceea veche, riscând să se defecteze în orice moment.

Din cauza vechimii, celelalte patru ambulanțe au cedat pe rând, iar încercările de a le repara au fost zădărnicite de faptul că nu se mai găsesc piese de schimb pentru ele. În aceste condiții, autospecialele au fost scoase din uz și trecute pe lista pentru casare, urmând să ajungă în curând la fier vechi.

 

Singura ambulanță care a mai rămas operațională este fabricată în 2007, iar în cei 14 ani de exploatare a adunat un număr considerabil de kilometri. Autospeciala necesită frecvent reparații, iar în orice moment există riscul de a suferi o defecțiune majoră, care să o scoată definitiv din uz, iar atunci, spitalul de copii ar rămâne fără nicio ambulanță.

Întrucât spitalul nu dispune de fondurile necesare pentru achiziția unei ambulanțe noi, care costă 77.290 de euro, organizația umanitară a decis să demareze această campanie de strângere de fonduri, în vederea dotării unității medicale cu o ambulanță nouă, cu dotări speciale pentru acordarea de îngrijiri medicale pacienților copii.

Este nevoie de o astfel de ambulanță pentru ca pacienții din diferite zone să fie preluați și transportați în condiții optime către spitalul de copii din Capitală, astfel că apelul pentru a dona este făcut către oamenii din toate județele, care ar putea avea nevoie la un moment dat de serviciile acestei ambulanțe pentru copiii lor.

 

Spitalul Grigore Alexandrescu dispune în prezent de 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate. Anual, sunt realizate peste 200.000 de consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale.

Donațiile pentru achiziția unei ambulanțe noi care să intre în dotarea unității medicale pot fi făcute on-line pe site-ul organizației Salvați Copiii, fie direct în contul organizației RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005, specificând că este vorba de o donație în acest scop.

Campania se înscrie în programul mai amplu pe care organizația umanitară îl derulează, având ca scop reducerea mortalității infantile în România. Inițial, programul a vizat maternitățile din țară, care au fost dotate cu aparatură medicală pentru îngrijirea prematurilor și copiilor născuți cu probleme grave de sănătate, iar din acest an s-a extins, incluzând și secțiile de pediatrie ale spitalelor din țară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei.

 


Adaugati un comentariu


 

*