Rezultate peste așteptări ale campaniei pentru dotarea cu o ambulanță a spitalului Grigore Alexandrescu

24 martie 2021 | 0 comentarii |

Într-o singură săptămână, au fost donați bani pentru achiziția a două astfel de autospeciale, iar campania continuă și pentru dotarea unității cu diferite echipamente medicale.

 

Organizația Salvați Copiii anunța, săptămâna trecută, demararea unei campanii de strângere de fonduri în vederea achiziției unei ambulanțe noi pentru Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, cel mai mare spital de pediatrie din țară. Spitalul rămăsese cu  o singură ambulanță din cele cinci pe care le avusese în dotare, iar aceasta era dată în exploatare din 2007, necesitând tot mai des reparații. Campania care și-a propus strângerea sumei de aproximativ 77.300 de euro pentru achiziția unei ambulanțe noi, special dotată pentru uzul pediatric, s-a bucurat de un succes nebănuit. În doar o săptămână s-a reușit strângerea unei sume suficiente pentru două ambulanțe, în loc de una.

În consecință, inițiatorii campaniei au modificat „din mers” obiectivul principal al campaniei, anunțând că spitalul de copii va fi dotat cu două ambulanțe, iar pe deasupra, sumele care vor mai fi donate vor fi folosite pentru achiziția de aparatură medicală necesară în secțiile spitalului.

 

La o săptămână de la demararea campaniei se strânsese aproximativ jumătate din suma necesară, fiind donați în total 36.174 de euro de către 4.578 de persoane. Donațiile au continuată să vină, ajungându-se la 46.242 de euro de la 5.782 de persoane fizice, iar din acest moment lucrurile au luat o turnură neașteptată.

După anunțarea situației situația donațiilor, la o săptămână de la demararea campaniei, inițiatorii au revenit la scurt timp cu un document similar, anunțând modificarea obiectivului inițial, ca urmare a sumelor primite, care depășesc cu mult cei 77.300 de euro propuși inițial.

Astfel, după primul comunicat care anunța strângerea a jumătate din suma propusă, Lidl România a donat în cadrul campaniei peste 76.000 de euro, sumă suficientă pentru achiziția unei ambulanțe. În aceste condiții, inițiatorii au luat decizia de a dota spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală cu două ambulanțe noi, în loc de una, ținând cont și de faptul că unitatea medicală dispune de doi ambulanțieri.

La scurt timp, Banca Comercială Română a donat 40.000 de euro, pentru a acoperi diferența necesară în vederea achiziției celei de-a doua ambulanțe.

 

Campania de strângere de fonduri va continua, inițiatorii fixându-și un nou obiectiv, care constă în dotarea cu echipamente medicale a secțiilor spitalului. Astfel, sumele care vor fi donate în continuare vor fi folosite pentru achiziţionarea de echipamente medicale performante, precum un aparat de radiologie pentru blocul operator sau alte echipamente specifice intervenţiilor de specialitate.

Despre succesul acestei campanii, Gabriela Alexandrescu, directorul executiv al organizației umanitare, a declarat că „situația copiilor care au nevoie de tratament medical a trezit atâta solidaritate, încât pentru noi a fost realmente un miracol. Donaţiile financiare au fost dublate de solidaritatea românilor şi pentru asta suntem recunoscători”.

Așadar, donațiile în cadrul campaniei Ambulanță pentru viață pot fi făcute în continuare, on-line pe site-ul organizației Salvați Copiii, sau direct în contul organizației RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005, specificând că este vorba de o donație în acest scop.

 


Adaugati un comentariu


 

*