Campania umanitară dedicată spitalului Grigore Alexandrescu se rebranduiește

30 martie 2021 | 0 comentarii |

Scopul inițial a fost strângerea de fonduri pentru achiziția unei ambulanțe necesare celui mai mare spital de copii din țară, dar campania a fost extinsă după ce, într-o singură săptămână, s-au strâns bani pentru două astfel de autospeciale.

 

Săptămâna trecută, organizația Salvați Copiii anunța rezultate peste așteptări la doar o săptămână după demararea campaniei Ambulanță pentru Viață, demarată la jumătatea acestei luni în scopul achiziționării unei ambulanțe noi pentru spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Cel mai mare spital de copii din țară rămăsese cu o singură ambulanță, și aceea veche de 14 ani, iar organizația umanitară a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziția unei ambulanțe noi, special dotate pentru servicii medicale pediatrice. După numai o săptămână se strânseseră deja bani pentru două ambulanțe, astfel că spitalul va primi două autospeciale pentru transportul micilor pacienți. „Ne-ați demonstrat că, atâta vreme cât rămânem empatici, BINELE chiar este mai puternic decât orice criză”, a punctat Gabriela Alexandrescu, directorul executiv al Salvați Copiii.

Succesul campaniei a determinat inițiatorii să anunțe că vor continua campania de strângere de fonduri, pentru a dota spitalul și cu aparatură medicală. În acest context se impunea și o schimbare a denumirii campaniei, întrucât brandul Ambulanță pentru Viață nu mai era de actualitate. Prin urmare, campania va continua sub denumirea Energie pentru Spital, inițiatorii anunțând totodată și noile obiective pe care și le-au fixat: un sistem permanent de energie electrică pentru sălile de operații și secția ATI, precum și un aparat mobil pentru investigații radiologice.

 

Ca majoritatea în spitalelor vechi din țară, sistemul electric de la Grigore Alexandrescu necesită lucrări frecvente de reparații și îmbunătățire, pentru a putea face fază dispozitivelor medicale de ultimă generație folosite în cadrul unității medicale. Sălile de operație și secția ATI necesită alimentare permanentă cu energie electrică, pentru că o întrerupere în cazul unei pene de curent al putea avea efecte dramatice, datorare opririi dispozitivelor medicale vitale pentru pacienții îngrijiți aici.

În prezent, spitalul utilizează mai multe echipamente UPS (Uninterruptible Power Supply) pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital – săli de operaţie şi ATI – în cazul unor disfuncţionalităţi ale reţelei naţionale. Aceste dispozitive stochează energia şi o redau pe durata întreruperii alimentării cu energie electrică, furnizând astfel permanent curent electric, pentru a asigura o continuitate a activităţii medicale în situaţii de urgenţă. Aceste dispozitive necesită și ele o serie de lucrări de întreținere și reparații, schimbarea acumulatorilor și a unor componente electrice fiind cele mai importante dintre ele. În această situație se află UPS-urile din secțiile de Chirurgie Cardiovasculară, Neurochirurgie, UPU și Chirurgie Plastică și Arsuri, costurile totale ale reparațiilor ridicându-se la 57.632 de euro.

 

Acestor necesităţi urgente li se adaugă cea a unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenţii chirurgicale pentru malformaţiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne şi maligne, traumatisme, infecţii, distrofii osoase etc. „Peste 4.000 de copii ajung anual la Secţia de ortopedie pediatrică a spitalului, iar dintre aceştia, aproximativ 80% necesită cel puţin o intervenţie chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenţii ortopedice, medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil, C-arm. Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conţine un tub de radiologie şi un soft de procesare, este indispensabil chirurgului în timpul intervenţiilor chirurgicale ortopedice. Acesta este utilizat în majoritatea intervenţiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgenţă al fracturilor până la intervenţii complicate, precum cele din scolioză” a explicat directorul executiv al organizației Gabriela Alexandrescu, menționând că un astfel de aparat costă circa 130.000 de euro, la care se adaugă cei peste 57.000 de euro necesari pentru reparația UPS-urilor.

Până acum s-au strâns 162.242 de euro, însă aproape 155.000 de euro sunt necesari pentru achiziția celor două ambulanțe. Așadar, cei care doresc să se implice în continuare pentru a sprijini cel mai mare spital de copii din România, pot dona online pe pagina dedicată campaniei, sau în contul organizației: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

 


Adaugati un comentariu


 

*