Cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit

7 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Nutritionistii spun ca principala caracteristica a unui ulei bun pentru gatit este ca acesta sa aiba un continut important de grasimi sanatoase, care sa previna aparitia colesterolul rau.

 

ulei de oreganoUn lucru foarte important care trebuie sa-l avem in vedere atunci cand alegem un ulei pentru gatit si mai ales pentru salate este ca acesta sa fie cat mai putin procesat, pentru a se trasforma in corp in energie si pentru a proteja celulele. De precizat ca, potrivit nutritionistilor, atunci cand se vorbeste despre  uleiuri sanatoase pentru gatit, acestea nu sunt recomandate pentru prajit.

Uleiul de masline este bogat in acizi grasi nesaturati, substante antioxidante si in saruri minerale. Poate fi de ajutor in cazul unor probleme hepatice, protejeaza inima, colonul si tine departe hipertensiunea arteriala.

Uleiul din seminte de in este o sursa foarte buna de acid gras sanatos, imbunatateste sanatatea inimii, ajuta la reducerea inflamatiilor si intareste sanatatea celulelor din organism. De asemenea, poate reduce tensiunea arteriala si colesterolul.

 

uleidenucaUleiul de susan contine vitamina E, acizi grasi esenţiali, lecitina, minerale. Potrivit unor studii, uleiul de susan ar tine departe boli precum artrita, ateroscleroza sau Alzheimerul. Totodata, regleaza colesterolul din sange, protejeaza de boli renale, ajuta la detoxifierea ficatului si rinichilor, regleaza tensiunea arteriala si poate fi un remediu natural pentru tulburarile de memorie.

Daca nu este folosit pentru prajit, uleiul de floarea soarelui este o sursa excelenta de vitamina E, protejeaza arterele si inima. De asemenea, are si efect antioxidant si stimuleaza sistemul imunitar.

Uleiul de cocos aduce beneficii pentru sanatatea inimii, prin continutul sau de 50 la suta acid lauric, care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, reduce colesterolul si hipertensiunea arteriala. De asemenea, in comparatie cu alte uleiuri, grasimile saturate din uleiul de cocos nu sunt daunatoare si reduc riscul de aparitie a aterosclerozei.

Uleiul de nuca este bogat in acizi grasi Omega 3 si numeroase vitamine care impiedica dezvoltarea unor boli de inima. Totodata intareste imunitatea si este energizant. Pentru ca ofera organismului un aport important de minerale si are actiune hipogliceminata, acesta poate fi folosit si de diabetici, persoane anemice si de cele care sufera de instabilitatea emotionala.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*