Centrofarm promoveaza sanatatea prin preventie !

16 mai 2012 | 0 comentarii |

„Cel mai bun medicament este preventia” reprezinta noua pozitionare strategica a farmaciilor Centrofarm pe piata locala. Paradoxal, lantul de farmacii  Centrofarm, unul dintre liderii de pe piata romaneasca de medicamente, isi asuma misiunea de a contribui la insanatosirea romanilor si incearca sa schimbe atitudinea acestora fata de propria sanatate.

 „Centrofarm a creat o traditie din organizarea de campanii medicale, educare si prevenire a unor afectiuni cu incidenta ridicata in Romania. Anul acesta este o prioritate pentru noi continuarea si dezvoltarea acestui tip de programe. Obiectivul nostru este sa determinam oamenii sa inteleaga importanta preventiei”, se mentioneaza in materialele promotionale pe care compania le ofera celor care-si procura medicamente in aceasta perioada sau prin e-mail, celor care sunt in baza de date a firmei, ca si clienti fideli.

Reprezentantii Centrofarm sustin ca aceasta campanie nu este doar una de imagine, ci mai degraba „un act strategic extrem de important care se va regasi in toate fatetele mixului de marketing”, prin care „plaseaza in centru filozofiei companiei o misiune sociala, aceea de a-i ajuta pe romani sa ramana sanatosi”, asumandu-si „cu mult curaj leadershipul in categorie, schimband regulile jocului”.

 Astfel, desi face parte dintr-o categorie asociata cu medicamentele, durerea si boala, Centrofarm vorbeste despre „cum sa previi ca sa ramai sanatos”. Incurajand controlul medical periodic prin efectuarea de analize si investigatii medicale de rutina, compania crede ca „prin preventie se depisteaza factorii de risc responsabili de instalarea unei game largi de boli cronice, respiratorii, cardiovasculare, metabolice sau profesionale”.

Aproape orice afectiune poate fi tratata daca este depistata la timp, iar eforturile sunt mai putin costisitoare decat ulterior instalarii starii de boala.

Multe dintre problemele de sanatate ale romanilor sunt provocate de obiceiuri nesanatoase precum fumatul, consumul de alcool, alimentatia nesanatoasa, lipsa exerciiilor fizice, expunerea necorespunzatoare la soare.

Alaturi de acestea, ignorarea frecventa a simptomelor si neglijarea analizelor anuale pot determina boli grave.

 


Categorii: Companii, Farmacii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*