Farmaciștii Alphega se implică într-o campanie stradală umanitară

11 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Buzoienii care vor să-și măsoare, gratuit, tensiunea arterială, vârsta arterială și capacitatea pulmonară  sunt așteptați joi, 13 septembrie, în Piața Dacia, între orele 9.30-17.00.

 

Farmaciștii buzoieni sunt hotărâți să abordeze o nouă atitudine, astfel încât să stabilească o relație mai apropiată cu pacientul, centrată pe nevoile acestuia. La fel ca și alți colegi ai lor din țară, farmaciștii buzoieni au făcut deja un prim pas în această direcție și s-au implicat într-o campanie stradală umanitară care se desfășoară sub egida comunității de farmacii independente Alphega.

În acest fel, profesioniști din cadrul farmaciilor „Pleșea-Mocanu Santefarmși „Hepites, două farmacii cu tradiție de peste 20 de ani în Buzău, parte a grupului Alphega, și-au propus să vină în sprijinul buzoienilor care au nevoie de ajutor specializat, în special al celor fără asigurare medicală.

În cadrul campaniei, șase farmaciști oferă gratuit, celor interesați, servicii de sănătate, consiliere și informații avizate despre boli și medicamente, despre complianță (aderenţa pacientului la recomandările medicului, pe toată durata tratamentului), prevenție și un stil de viață care să-i scutească de suferință.

 

Farmaciștii buzoieni sunt convinși că, printr-o astfel de atitudine, relația lor cu pacienții va deveni una mult mai prietenoasă, din care vor avea de câștigat ambele părți: pacientul, prin faptul că fiind corect îndrumat și ajutat va simți un mai bun efect al tratamentului prescris de medic și va trece mai ușor peste suferință, iar pe de alta, farmacistul își va recâștiga imaginea și locul de profesionist în sănătate, care în ultimii 25-30 de ani a fost asociată mai mult cu activitatea comercială.

Așadar, joi, 13 septembrie, farmaciștii Alphega, reprezentați la Buzău de farm. Alina Musat, vicepreședinte al filialei locale a Colegiului Farmaciștilor, organizează, în Piața Dacia, o campanie stradală umanitară. Aceștia vin în ajutorul pacienților masurându-le în mod gratuit și fără durere tensiunea arterială, vârsta arterială și capacitatea pulmonară. Cei care doresc să profite despre această oportunitate și totodată să afle cum stau cu sănătatea, sunt așteptați, în intervalul orar 9.30 – 17.00, la cortul Alphega, ce va fi instalat în fața Primăriei Buzău.

 

Farm. Alina Mușat

Scopul campaniei este, așa cum a explicat farm. Alina Mușat pentru SănătateaBuzoiană.ro, în primul rând acela „de a preveni bolile arteriale și pulmonare, extrem de frecvente între români, dar și de a ne apropia de pacienții noștri și mai mult, asigurându-ne de complianța pe care o au la tratament. Ne dorim ca pe lângă serviciile de control al sănătății pe are le oferim gratuit, să discutăm cu fiecare pacient în parte despre medicația pe care o urmează, despre aderența la tratament, nutriție și stilul de viață pe care este bine să-l adopte, astfel ca pacienții să își recapete încrederea în farmacist, ca parte a echipei terapeutice, dar și la prevenirea unor boli”.

Vicepreședinta Colegiului Farmaciștilor Buzău menționează că Alphega este printre primele farmacii din România care oferă pacienților servicii precum controlul greutății, controlul tensiunii arteriale, vârsta arterială, diabet zaharat, în scopul de a preveni apariția bolilor sau pentru a opri agravarea acestora. „Dacă în urma măsurătorilor, anumiți pacienți vor prezenta valori mari ale tensiunii arteriale sau diferențe mari ale valorilor măsurate, aceștia vor fi îndrumați, cu rezultatele, către colegii noștri medici, care vor stabili ce trebuie făcut în continuare”, a subliniat farmacista buzoiană.

 

Totodată, în cadrul campaniei se vor realiza și studii privind incidența bolilor cardiovasculare și pulmonare, iar pacienții vor primi pliante cu informații despre sănătatea inimii și a arterelor, despre funcția pulmonară, despre ce trebuie să schimbe în stilul lor de viață și când trebuie să se adreseze medicului.

Dorind să îmbunătățim permanent relația cu pacientul și să punem un accent deosebit pe prevenție, în perioada următoare vom derula acțiuni în școli, unde ne vom adresa atât elevilor cât și profesorilor și, în măsura în care se va putea, chiar și părinților, astfel încât cu toții să formăm o echipă care va contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a tuturor”, a conchis Alina Mușat.

Campania Alphega se desfășoară la nivel național, au debutat în vestul tării și continuă în toate județele, iar luna aceasta și luna viitoare vor avea loc după cum urmeazăː


Adaugati un comentariu


 

*