Centrul de vaccinare de pe Bălcescu s-a mutat la Muzeul Județean. Aici se vor vaccina anti-Covid și copii

18 ianuarie 2022 | 0 comentarii |

Trei centre de vaccinare anti-Covid vor avea fluxuri de vaccinare și pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani din județ. 

 

Peste doar câteva zile, mai exact, începând de miercurei, 26  ianuarie, începe vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani și în România. Autoritățile buzoiene au organizat trei fluxuri de vaccinare pentru copiii cu această vârstă, în două centre de vaccinare din municipiul Buzău și într-unul din Râmnicu Sărat.

S-au organizat fluxuri de vaccinare pentru copii la Muzeul Județean și la Centrul de vacinare de la demisolul Dispensarului medical nr. 14 din Broșteni, în municipiul Buzău, iar în Râmnicu Sărat, la Centrul de vaccinare din Str. Micșunelelor. Copiii din categoria de vârstă 5-11 ani vor fi vaccinați cu doza Comirnaty (de la Pfizer), mai mică decât cea utilizată la persoanele de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg. Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează intramuscular, la interval de 21 de zile între doza inițială și rapel”, a explicat Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău.

 

Dr Angela Mazdrag

Între timp, pentru a se asigura condiții propice pentru vaccinarea copiilor s-a decis ca, începând de luni, 17 ianuarie, Centrul de vaccinare de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu să fie mutat la Muzeul Județean și nu la mall, așa cum se intenționa inițial. „S-a decis mutarea centrului de pe Bălcescu la Muzeul Județean Buzău, întrucât noi aveam mai multe fluxuri de vaccinare și, din 26 ianuarie, unul dintre acestea va fi destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. În acest context, centrul de vaccinare de la Muzeul Județean a fost mutat la Galleria Mall, în nordul municipiului Buzău, iar noi ne-am mutat la muzeu”, a explicat dr. Angela Mazdrag, coordonatorul Centrului de vaccinare care funcționează acum în clădirea Muzeului Județean de Istorie.

Odată cu această mutare, Centrul de vaccinare din mall va funcționa în toate zilele săptămânii, nu ca până acum, doar în weekend, când activitatea era asigurată de personalul medical care de luni până vineri vaccina în centrul de pe Bd. Bălcescu.

 

Potrivit Centrului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare, este bine ca părinții să știe că datele disponibile până în acest moment indică un risc scăzut de miocardită la copiii din această categorie de vârstă, mult sub cel de la categoria 12-17 ani. În SUA s-au înregistrat doar 12 cazuri la 8,7 milioane de doze administrate la această categorie de vârstă. La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la 1 milion de doze administrate, în contextul în care rata bazală de miocardită în rândul populației nevaccinate este de 0,2 – 1,9 cazuri la 1 milion de persoane, în interval de 7 zile.

La nivelul județului Buzău, numărul persoanelor care au solicitat vaccinare anti-Covid a scăzut în ultimele zile. Până astăzi, în județul Buzău s-au vaccinat cu cel puțin 1 doză 141.317 persoane, din care 107.231 cu doză 2 doze și 35.916 cu 3 doze. În ultimele 24 de ore s-au vaccinat doar 75 de persoane cu prima doză, iar alte 35 cu a doua.

În același interval de timp, numărul persoanelor infectate s-a dublat, așa că medicii și autoritățile de sănătate publică fac un nou apel la populație să se vaccinze, pentru a evita formele grave ale bolii și pentru a nu se crea din nou presiune pe spitale, iar pacienții cu alte afecțiuni să nu mai poată beneficia de servicii medicale.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*