Ciolacu și Rafila, prezenți la inaugurarea unei secții de Cardiologie la Târgoviște

13 mai 2024 | 0 comentarii |

Investiția, care a constat în extinderea și modernizarea secției și achiziția unui angiograf s-a ridicat la 4,1 milioane de euro, din fonduri europene și de la Consiliul Județean Dâmbovița. 

 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgoviște a inaugurat Secția de Cardiologie, extinsă, modernizată și dotată cu un angiograf de ultimă generație, printr-un proiect de aproape 6,5 milioane de lei, iar la eveniment au participat și premierul Marcel Ciolacu, alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și alți politicieni.

Spitalul Județean de aici, din Târgoviște, este beneficiarul unei gândiri în primul rând pe termen mediu, pentru dezvoltarea accesului la servicii medicale de bună calitate, în siguranță, pentru pacienții din acest județ. Iar clădirea angiografului reprezintă continuarea unei politici de sănătate care are ca scop să reușim să salvăm vieți, pentru că patologia cardiovasculară este cea mai importantă din punct de vedere al morbidității și mortalității. Iar lucrurile astea nu poți să le faci decât dacă ai la dispoziție, în primul rând, echipamente performante și personal calificat. Să nu uităm că fără resursa umană calificată, acest lucru nu este posibil. Şi am discutat și cu doamna manager și cu medicul șef de secție care face această activitate de cardiologie intervențională, să vedem cum putem să îmbunătățim numeric și calitativ resursa umană, încât acest centru să poată să funcționeze permanent. Și am avut o idee și o împărtășesc acum și cred că putem să o punem în aplicare în perioada imediat următoare, așa cum am făcut și în alte localități, la Pitești, la Ploiești. Cred că Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” poate să deschidă și la dumneavoastră o facultate de asistenți medicali și de moașe”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat într-un comunicat al Guvernului.

 

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că locuitorii județului Dâmbovița și medicii spitalului din Târgoviște au fost „norocoși. Aveți performanță administrativă și toate lucrurile din acel moment s-au pornit și au mers în direcția corectă. Mai devreme am vorbit de investiții în infrastructură, în drumurile publice promise de foarte mulți ani și acum făcute de Guvernul României și domnul președinte al Consiliului Județean. Vorbim de investiții, cum e normal, în sănătate și în educație, dacă dorim să sperăm să ni se întoarcă familiile, prietenii, nepoții și copiii din diaspora. Vorbim, de fapt, de calitatea vieții, vorbim de nivelul de trai și, nu în ultimul rând, vorbim, cum spunea domnul ministru Rafila, de un vârf de investiții în România în toate domeniile, dar în mod special în domeniile prioritare: educație, sănătate şi infrastructură. Este pentru prima dată în România când avem 41 de miliarde în primele patru luni cheltuieli pe investiții, atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene. Din punctul meu de vedere, se poate și mai mult și categoric va fi pentru prima oară în istoria României când vom depăși ceea ce ne-am asumat prin bugetul de stat”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

 

Valoarea totală investită de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în Secţia de Cardiologie – achiziţie unui angiograf şi lucrări de extindere şi modernizare ale acesteia – se ridică la 4,1 milioane de euro. O parte din banii necesari achiziţiei aparatului angiograf, 500.000 de euro, au fost asiguraţi de la bugetul de stat.

Numai în ultima lună au fost transferaţi la Bucureşti peste 200 de pacienţi din judeţul Dâmboviţa şi putem salva cel puţin 200 de dâmboviţeni cu acest aparat pe care astăzi îl inaugurăm în Spitalul Judeţean Târgovişte. Nu vorbim doar de această secţie (…), vorbim şi de un ambulatoriu nou, în maxim 30 de zile vom inaugura o clădire nouă a ambulatoriului, cu o valoare de peste 20 de milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional şi cu cofinanţare de la Consiliul Judeţean, vorbim de modernizarea şi extinderea Secţiei UPU; aici avem o mică întârziere din partea unui constructor neserios. (…) Prin CNI vom construi în curtea spitalului o parcare nouă cu 320 de locuri”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. Acesta a menționat că urmează și alte investiții ce vizează Spitalul Judeţean Târgovişte: reabilitarea și modernizarea clădirii Spitalului de Boli Infecţioase din Târgovişte, a Secţiei de pediatrie de la Gura Ocniţei și a serviciului de ambulanţă, achiziţionarea de materiale medicale pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale în spital, un proiect de digitalizare, precum şi reabilitarea pavilionului administrativ.

 

Sursa foto: gov.ro

 


Adaugati un comentariu


 

*