Clinica Laurus Medical din Buzău intră în portofoliul Medicover

8 iunie 2022 | 0 comentarii |

Inaugurată în urmă cu mai bine de o jumătate de an, clinica buzoiană va oferi în continuare servicii medicale minim invazive în proctologie și afecțiuni ale sistemului venos, dar sub sigla Medicover, care a preluat integral rețeaua de clinici Laurus Medical.

 

Florinela Cirstina

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, își consolidează poziția pe piața medicală privată din România, prin achiziția integrală a lanțului de clinici Laurus Medical, anunță Medicover România, printr-un comunicat.

Specializată în servicii medicale de nișă, rețeaua Laurus Medical operează pe piața românească de 17 ani și, prin cele 10 clinci în care lucrează 150 de medici oferă în special tratamente prin intervenții minim invazive în proctologie și afectiuni ale sistemului venos.

Investiţia în Laurus Medical este substanţială şi reprezintă un pas strategic important pentru dezvoltarea Medicover în România. Completează perfect baza noastră de servicii medicale. În plus, le va permite pacienţilor şi partenerilor noştri să beneficieze de excelenta expertiză, în special în tratamentul afecţiunilor sistemului venos, atestată de cei peste 17 ani de activitate ai echipei Laurus Medical”, a declarat  Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

 

Dr Anca Petca

Laurus Medical aduce în grupul Medicover o reţea formată din 10 clinici, extinzând astfel prezenţa Medicover în tot atâtea orașe din țară. Clinica din Buzău, care funcționează în clădirea Centrului de Dializă de lângă Spitalul Județean de Urgență, este cea de-a 10-a inaugurată în cadrul rețelei, în noiembrie 2021, după cele din București, Bacău, Cluj-Napoca, Deva, Focșani, Galați, Pitești, Ploiești și Suceava.

La momentul inaugurării, medicul chirurg Anca Petca, directorul general al companiei, sublinia că, în clinicile Laurus, fiecare pacient este tratat „cu demnitate, într-o atmosferă de respect reciproc și echitate, aplicând cele mai bune descoperiri din domeniul medical” și că investițiile în infrastructură și în aparatură medicală, alături de calitatea și pregătirea superioară a specialiștilor stau la baza calității serviciilor marca Laurus „cu care ne mândrim și putem concura cu cei mai puternici operatori medicali din țară și chiar din străinătate, pentru că noi punem pe primul loc pacientul, care beneficiază atât de tratamente, cât și de consiliere și prevenție, prestate cu profesionalism și empatie”.

 

Laurus Medical a finalizat 2021 cu afaceri de 7,3 milioane euro, în creştere cu 35% faţă de 2020, când a avut o cifră de afaceri de peste 5,4 milioane de euro.

Ne onorează că un grup internaţional de calibrul Medicover ne-a ales pentru extinderea operaţiunilor sale în România. Unirea eforturilor noastre cu unul dintre cei mai puternici operatori privaţi de sănătate va aduce un plus important pentru portofoliul nostru de soluţii medicale cu beneficii semnificative pentru pacienţii noştri. Intrăm astfel ţn următoarea etapă a dezvoltării noastre”, a subliniat dr. Anca Petca.

Clinicile Laurus Medical vin în sprijinul pacienților cu tehnologii inovatoare, neinvazive, precum laserul endovenos cu fascicul radial de 360 grade pentru tratamentul hemoroizilor și al varicelor, tehnologia UGFS (scleroterapie ghidată ultrasonic), terapia bazată pe rezonanță magnetică MBST (unică în România). „Aceste tehnologii și nu numai, permit tratarea unui spectru larg de afecțiuni precum cele ale sistemului venos, afecțiunile cardiovasculare, gastrice, endocrine, dermatologice, cu acuratețe și rate ridicate de succes”, se menționează în comunicatul Medicover.

 

Prin preluarea Laurus Medical, Medicover România îşi adaugă în portofoliu trei companii de la începutul anului 2022 și își consolidează abordarea multidisciplinară.

Implementarea tranzacţiei, care vizează achiziţia unei participaţii de 100% din capitalul social al Laurus Medical, este supusă aprobării Consiliului Concurenţei din România. Autoritatea de concurenţă a anunțat că va evalua această concentrare economică, în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Grupul Medicover este un furnizor specializat de servicii de diagnosticare şi asistenţă medicală, concentrându-se pe pieţele din Europa Centrală şi de Est şi India. Medicover activează pe piaţa din România, având o reţea de 28 de clinici în Bucureşti, 28 de cabinete de întreprindere şi patru spitale generale: în Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea şi Craiova. De asemenea, are peste 200 de unităţi medicale partenere.

 


Adaugati un comentariu


 

*