Rețeaua privată de sănătate LaurusMedical, lider de piață în proctologie, flebologie și terapia MBST a deschis la Buzău cea de-a zecea clinică

20 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Operatorul privat activează pe piața medicală românească de 15 ani, iar la Buzău a investit o jumătate de milion de euro în infrastructură și aparatură medicală de top, asigurând servicii medicale atât în sistem privat cât și în contract cu CNAS. 

 

Ecghipa manageriala

Buzoienii au, de astăzi, posibilitatea să se trateze de varice și alte afecțiuni , hemoroizi și alte afecțiuni din sfera patologiei perianale, dar și în alte domenii medicale, precum dermatologie, terapia MBST – unică în România, cardiologie, urologie, chirurgie generală, alergologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, boli de nutriție etc. într-o clinică modernă, dotată cu aparatură de ultimă generație și având la dispoziție medici cu experiență în domeniu, atât din Buzău cât și din Capitală.

Staff-ul rețelei medicale – dr. Anca Petca, director general, Dragoș Nițu, director executiv, Diana Costin, director financiar și dr. Daniel Voiculescu, director medical au inaugurat cea de-a zecea clinică deținută de LaurusMedical la nivel național, alături de Cătălina Oancea care va asigura managementul clinicii la nivel local.

Noua clinică, situată în vecinătatea Spitalului Județean de Urgență, în aceeași clădire cu Centrul de dializă, dispune de un spațiu generos, dispus la nivelul parterului și etajului 1, în care au fost amenajate cabinete de consultații și tartamente neinvazive sau minim invazive, cu circuite care respectă normele europene aparatură de ultimă generație și chiar tehnologii medicale unice în țară. Aici, pacienților li se pun la dispoziție multiple facilități medicale, cu ajutorul unor medici cu experiență și pregătire de nivel european. Așadar, după București, Bacău, Cluj-Napoca, Deva, Focșani, Galați, Pitești, Ploiești și Suceava, Buzăul închide cumva „arcul Carpatic, dar în același timp, noua clinică vine în întâmpinarea numeroșilor pacienți buzoieni care apelau la clinicile noastre din București, Ploiești sau Galați, în condiții destul de dificile din cauza pandemiei”, după cum a precizat medicul chirurg Anca Maria Petca, directorul general al companiei.

 

Dr Anca Petca

Dr. Petca a subliniat, totdată, că atunci când s-a luat decizia să se investeacă într-o nouă clinică la Buzău, s-a ținut cont și de faptul că aici „chiar nu existau servicii medicale de flebologie și proctologie, deși există mulți oameni care au nevoie de ele, am constatat că suntem primii din zonă care oferim astfel de servicii. Am cooptat în echipa noastră câțiva medici cunoscuți dn Buzău, dar vor veni să acorde consultații și serviciile medicale necesare și medici din București, pentru că ne dorim ca domeniile în care activăm, ca personal și ca metode de tratament aplicate, să respecte deja tradiția clinicilor noastre, de a oferi servicii de calitate și eficiență maximă, tratând fiecare pacient cu demnitate, într-o atmosferă de respect reciproc și echitate, aplicând cele mai bune descoperiri din domeniul medical. Am investit aici o jumătate de milion de euro, în infrastructură dar mai ales în aparatură medicală, dar aș vrea să se rețină că pentru noi, adevărata valoare o reprezintă calitatea serviciilor marca Laurus, cu care ne mândrim și putem concura cu cei mai puternici operatori medicali din țară și chiar din străinătate, pentru că noi punem pe primul loc pacientul. Așadar, Buzoienii sunt bineveniți la noi și am certitudinea că vor fi și mulțumiți, pentru că vor beneficia atât de tratamente, cât și de consiliere și prevenție, prestate cu profesionalism și empatie”, a mai spus dr. Anca Petca.

 

Daniel Voiculescu

Referitor la serviciile medicale, medicul chirurg Daniel Voiculescu, directorul medical al companiei și șef lucrări la UMF „Carol Davila”, a precizat că în rețeaua de clinici LaurusMedical sunt tratate, minim invaziv, adică fără operație, boala hemoroidală, fisurile anale, tromboza hemoroidală externă (trombectomie), se exciezază mariscele hemoroidale, fistula perianală și polipii anali cu examen bioptic. „Peste 80% dintre oameni pot avea la un moment dat un disconfort în regiunea anală, în cele mai multe cazuri acesta fiind atribuit bolii hemoroidale (durere anorectală, sângerare sau dificultăți în evacuarea scaunului). Tratamentul cu unguente, supozitoare sau băi de plante este în general folosit și acceptat de pacienți, dar rezultatele nu sunt întotdeauna satisfăcătoare sau, dacă se obține o ameliorare, va fi de cele mai multe ori de scurtă durată și în niciun caz, definitiv, pentru că boala hemoroidală nu se vindecă de la sine. Ea evoluează treptat, din păcate uneori chiar silențios sub tratament medicamentos. În plus, nu doar boala hemoroidală este responsabilă de disconfortul din regiunea analăa, există multe alte afecțiuni care se pot dezvolta aici, cele mai multe benigne, dar și unele maligne, cum sunt cancerul de rect sau de de colon. De aceea este necesar consultul medical și evaluarea, iar echipa LaurusMedical poate oferi cele mai bune soluții medicale existente, apreciate și aplicate în marile clinici din lume. Tehnicile abordate reprezintă o alternativă viabilă, modernă, nedureroasă și eficientă, folosim aparatură medicală de ultimă generație (coagulare în infraroșu, excizie cu unde de radiofrecvență, etc) și, așa cum le spun mereu și studenților mei, putem evita astfel disconfortul pacientului, care nu se va confrunta cu neplăcerile postoperatorii care, în cazul afecțiunilor anorectale pot dura chiar și câteva luni”, a explicat medicul.

 

Dr Daniel Voiculescu

Referitor la flebologie, dr. Voiculescu a precizat că este un domeniu medical care se ocupa cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului venos și s-a dezvoltat pentru a permite medicilor să trateze afecțiunile venoase, care nu de puține ori dau bătăi de cap, mai ales persoanelor care stau mult timp în picioare, în cazul sarcinilor multiple și, bineînțeles, în obezitate. „Atunci când sângele venos nu poate fi drenat corespunzător și stagnează în vene, cu timpul apar simptome dureroase, senzație de greutate, se umflă gambele și chiar pot avea loc modificări ale pielii precum roseața, inflamația sau ulcerul varicos – rana care nu se vindeca niciodată dacă nu se iau măsuri de tratament. Medicului flebolog poate trata boala venoasă superficială, mai ales a membrelor inferioare, afecțiunile cel mai des întâlnite fiind varicele și telangiectaziile. Alte afecțiuni tratate de flebologi includ tromboza venoasă profundă, tromboflebita superficială, ulcerele varicoase și malformațiile venoase. Dacă în trecut, pacienții cu varice nu aveau altă opțiune decât tehnicile chirurgicale clasice, acum, în clinicile LaurusMedical, cu ajutorul noii tehnologii UGFS (scleroterapie ghidată ultrasonic), varicele pot fi tratate fără intervenție chirurgicală, această metodă presupunând injectarea precisă, ghidată ecografic a agentului sclerozant, direct în vena afectată. Venele astfel tratate nu se vor reface, astfel că UGFS permite tratamentul definitiv al varicelor fără a se apela la chirurgie. Într-un procent mic, de 3-4%, venele varicoase pot reapărea, ca și în cazul hemoroizilor, dar vor avea un grad mai mic de gravitate”, a mai explicat medicul.

 

Catalina Oancea

Clinica buzoiană va fi coordonată de Cătălina Oancea, care are deja 15 oameni în subordine și care va avea sarcina de a ridica și menține clinica de la Buzău la nivelul întregii rețele LaurusMedical. ,,Va avea o sarcină grea, să se ridice cu acest centru la toate standardele de calitate ale centrelor Laurus”, a punctat directorul general, Anca Petca, care și-a exprimat convingerea că acest lucru se va întâmpla.

La rândul său, Cătălina Oancea a promis că va face tot ce este necesar pentru a se întâmpla întocmai, pentru că știe deja că pentru echipa pe care o conduce este „un motiv de mândrie să le putem fi de ajutor buzoienilor care au nevoie de servicii medicale de calitate, oferite cu empatie, respect și lângă profesionalism, la noi în oraș, astfel încât să nu mai facă naveta la centrul Laurus din București sau din orașele apropiate”. 

Clinica oferă servicii medicale în specialitățile flebologie, proctologie, gastroenterologie, dermato-venerologie, chirurgie generală, chirurgie plastică, chirurgie vasculară, ORL și ATI.

Personalul medical al clinicii este la dispoziția pacienților zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00-20.00, iar sâmbăta între 8.00-14.00. Programările se pot face telefonic, la numărul 0371.478.888.

 

Noua clinică face parte din rețeaua națională Laurus Medical, lansată pe piața medicală românească de nișă în 2006, cu servicii de proctologie, fiind de fapt continuatoarea Proctomed, înființată în 2003. Primul centru a fost deschis în București, iar în timp, clinicile s-au înmulțit, paleta de servicii s-a diversificat, iar din 2013 s-au introdus și internările de zi. La ora actuală, compania deține 10 clinici și se află în topul operatorilor privați de sănătate.

Pacienții clinicilor Laurus Medical au acces la tratamente revoluționare pentru hemoroizi și varice, dar pot beneficia și de terapia bazată pe rezonanță magnetică nucleară de rotație MBST – unică în România, folosită în tratarea afecțiunilor articulare și osoase, care răspunde nevoilor pacienților de ameliorare a durerii și a riscului de fractură, îmbunătățindu-le astfel calitatea vieții. Unele dintre serviciile medicale sunt oferite gratuit, în contract cu CNAS.

Laurus Medical a încheiat anul trecut, chiar și în condiții de pandemie, cu o cifră de afaceri de 26,76 de milioane de lei și un profit net de peste 2,7 milioane de lei, având 119 angajați în clinicile deținute în București, Bacău, Cluj Napoca, Deva, Focșani, Galați, Pitești, Ploiești, și Suceava, cărora li s-au adăugat acum și cei 15 de la Buzău.

 

GALERIE FOTO

 


Adaugati un comentariu


 

*