Colegiul Economic din Buzău a trecut în scenariul roșu

24 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Decizia vine după ce un cadrul didactic a fost confirmat pozitiv cu Covid-19, stabilindu-se că aceste predase anterior la mai multe clase.

 

Colegiul Economic

Colegiul Economic din municipiul Buzău este prima mare unitate școlară din județ care își suspendă cursurile la clasă din cauza Covid-19, trecând la scenariul roșu, după ce un cadru didactic a fost confirmat cu această boală. Profesorul predase la mai multe clase, intrând astfel în contact cu mai multe grupe de elevi, iar imediat după ce diagnosticul de Covid-19 a fost confirmat în urma testelor specifice, consiliul de administrație al colegiului s-a întrunit pentru a stabili măsurile ce se impun. Inițial, fusese luată în calcul și varianta ca seria de elevi care începuse anul școlar on-line să treacă la învățământul la clasă cu o săptămână mai devreme decât era preconizat, iar colegii lor cărora le predase profesorul infectat să învețe online timp de două săptămâni, având astfel posibilitatea să stea izolați.

Recomandările specialiștilor de la Direcția de Sănătate Publică, care au efectuat ancheta epidemiologică, au fost însă ca toate cursurile la clasă să fie suspendate până la data de 2 octombrie, astfel că în consiliul de administrație al colegiului s-a decis trecerea la scenariul roșu.

 

Astăzi este prima zi în care toți elevii colegiului stau acasă, iar cursurile se țin online, iar în urmă cu puțin timp, Prefectura a transmis că în ședința de azi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost aprobată decizia consiliului de administrație al unității de învățământ.

Zilele trecute, o decizie asemănătoare a fost luată și în cazul școlii de la Izvorul Dulce – comuna Merei, care a trecut de la scenariul verde la cel roșu după ce un cadru didactic a fost confirmat cu Covid-19, după ce predase la mai multe clase.

Mai mult de atât, este de așteptat ca și Școala nr.1 din Râmnicu Sărat să treacă la scenariul roșu, după ce un învățător și administratorul unității de învățământ s-au îmbolnăvit de Covid-19. Cei 900 de elevi nu au mai venit la cursuri de ieri, urmând a se stabili care va fi perioada în care aceștia vor învăța în sistem on-line.

 

Tot în ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a decis suspendarea cursurilor și realizarea activității educaționale on-line în unitățile de învățământ în care se organizează secții de votare. S-a stabilit astfel ca în zilele de 25, 28 și 29 septembrie, desfășurarea cursurilor să se facă după aceleași reguli valabile pentru scenariul roșu în 235  de unități de învățământ din județ, în care sunt amenajate secții de votare.

Această măsură se impune atât pentru protecția elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din unitățile de învățământ, cât și pentru desfășurarea procesului electoral în cele mai bune condiții tehnice și de siguranță pentru toți participanții astfel încât să fie diminuat la maximum, chiar eliminat, riscul infectării cu noul Coronavirus, mai ales că aceste activități presupun participarea unui număr mare de persoane”, a precizat prefectul Leonard Dimian.

Astăzi, DSP Buzău a raportat 12 noi cazuri de infecție cu SARS-CoV2, astfel că numărul total de îmbolnăviri cu Covid19 de la debutul pandemie a ajuns la 2.695 de persoane, din care 2.375 au s-au vindecat, iar 98 au decedat.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*