Colegiul Psihologilor din Romania, membru cu drepturi depline in EFPA

19 iulie 2013 | 0 comentarii |

In cadrul reuniunii au avut loc alegeri pentru presedintia organizatiei europene de profil, delegatia Romaniei a sprijinit candidatura prof. dr. Robert Roe, reales presedinte al Federatiei Europene a Asociatiilor de Psihologie.

 

Sedinta EFPA (sursa CPR)

Sedinta EFPA (sursa CPR)

Colegiul Psihologilor din Romania (CPR) a fost primit ca membru cu drepturi depline al Federatiei Europene a Asociatiilor de Psihologie in cadrul Adunarii Generale a EFPA, desfasurata la Stockholm, anunta organizatia profesionala, printr-un comunicat de presa. Admiterea s-a facut cu unanimitate de voturi ca membru cu drepturi depline al EFPA, delegatia fiind constituita din cinci membri cu drept de vot.

Discutiile din cadrul reuniunii, care a avut loc in 13-14 iulie, au fost centrate pe aspectele organizatorice, dar si pe recunoasterea profesiei de psiholog in Europa, se mai arata in comunicat.

Pentru Romania este o noutate, iar pentru Colegiul Psihologilor din Romania este o onoare, fiind extrem de importanta prezenta noastra intr-o organizatie de o asemenea anvergura. Colegiul Psihologilor din Romania ocupa locul 5 in Europa, in evidenta EFPA a asociatiilor profesionale europene, potrivit numarului de psihologi inscrisi”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Anitei, presedintele CPR, potrivit sursei citate.

In cadrul reuniunii au avut loc alegeri pentru presedintia EFPA.
Delegatia Romaniei a sprijinit candidatura prof. dr. Robert Roe, care, in final, a fost reales presedinte al EFPA.

EFPA este organizatia reprezentativa a asociatiilor profesionale ale psihologilor din Europa si are ca membri asociatiile psihologilor din: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia si Marea Britanie, iar din aceasta luna si Romania.


Categorii: Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*