Concert de Sărbători la Consiliul Județean Buzău

13 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Spectacolul va avea loc vineri, în Sala Mare a instituției, iar accesul publicului iubitor de tradiții va fi gratuit, pe bază de invitație.

 

Vali Boghean

Consiliul Județean invită buzoienii să intre în spiritul Sărbătorilor de Iarnă și să participe la un concert gratuit care va avea loc vineri, 17 decembrie, în Sala Mare a instituției. Spectacolul va fi susținut de Vali Boghean Band, un cunoscut artist din Republica Moldova, care va veni la Buzău însoțit de o trupă formată din muzicieni talentați, care au performat pe multe scene internaționale și are deja fani între buzoieni care, în toamna acestui an, cu prilejul „Zilelor Chișinăului la Buzău” au apreciat la superlativ prestația artiștilor de peste Prut.

Vali Boghean este cunoscut ca fiind un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, cavalul, duducul și cimpoiul,  performând cu același talent și la chitară clasică și bass. Dragostea pentru muzică i-a fost insuflată de tatăl său, încă din copilărie, iar studiile în acest domeniu le-a început la vârsta de 8 ani, când a fost înscris la școala de muzică din orășelul Cornești, la clasa de pian.

De-a lungul carierei a avut mai multe proiecte muzicale, Vali Boghean Band fiind ultimul dintre ele, demarat în 2009 și continuat în prezent. Muzica trupei conține improvizații originale și este dificil de definit ca un gen specific, fiind o fuziune a jazzului balcanic, a ethno-estului european, a folclorului, a muzicii orientale, a celei țigănești și a elementelor clasice, toate combinate într-un mod modern.

 

Spectacolul susținut la Buzău va fi denumit „Mai aproape” și va avea două reprezentații, în cursul zilei de vineri, dat fiind faptul că normele în vigoare nu permit organizarea unui eveniment cu sala plină.

Astfel, primul spectacol va avea loc cu începere de la ora 17.00, iar cel de-al doilea va începe la ora 20,30. Evenimentul va avea loc în  Sala Mare din cadrul Consiliului Județean, iar intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar pe bază de invitație. Cei care doresc să participe la unul din cele două spectacole își pot ridica invitațiile miercuri, 15 decembrie, în intervalul orar 10.00-12.00 de la sediul Consiliului Județean.

Organizatorii anunță, de asemenea, că accesul în sala de spectacole se va face conform măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei, astfel că se va permite participarea doar pentru persoanele care prezintă certificatul digital care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, precum și pentru cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, iar masca sanitară este obligatorie.

 


Adaugati un comentariu


 

*