Concurs pentru ocuparea posturilor de președinte și vicepreședinte ANDIS

22 decembrie 2022 | 0 comentarii |

Ministerul Sănătății anunță organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de președinte și vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, care gestionează construcția spitalelor regionale și investițiile în spitale cu bani din PNRR.

 

Normele metodologice privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) au fost publicate în Monitorul Oficial, iar în perioada următoare, Ministerul Sănătății organizează concurs pentru ocuparea funcțiilor de președinte și de vicepreședinte ai acestei structuri care gestionează construcția spitalelor regionale și investțiile în spitale prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și vor avea un mandat de 4 ani.

Concursul se va desfășura în două etape: evaluarea dosarelor de concurs ale tuturor participanților și susținerea de către primii cinci candidați, clasaţi în urma evaluării, de interviuri și prezentarea proiectelor de management ale acestora în faţa comisiei de evaluare şi a Consiliului de supraveghere al ANDIS.

Candidații se pot înscrie la concurs în perioada 22 decembrie 2022 – 25 ianuarie 2023, la sediul Ministerului Sănătății, de luni până vineri, între orele 8.30 și 14.00. Rezultatul evaluării dosarelor va fi afișat în 30 ianuarie, la ora 16.00.

Participanții care vizează ocuparea funcției de președinte și vicepreședinte al ANDIS vor prezenta un proiect propriu de management, care trebuie să evidențieze modul în care candidatul analizează şi propune soluții de rezolvare a temei de concurs și care trebuie să facă referire la activitatea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

 

Proiectul de management trebuie realizat pe baza a 5 teme și trebuie adaptat la activitatea ANDIS:

• dezvoltarea unei infrastructuri de sănătate apte să asigure accesul unui număr cât mai mare de persoane la asistență medicală de specialitate în cele mai bune condiții de calitate;

• asigurarea unor cerințe înalte de calitate și performanță privind infrastructura de sănătate și transformarea sa într-un centru de excelență în gestionarea obiectivelor/proiectelor de investitii în infrastructura de sănătate;

• pregătirea și implementarea obiectivelor/proiectelor de investiții de importanță considerabilă în infrastructura de sănătate, astfel încât acestea să fie finalizate la termen, conform specificațiilor și în cadrul bugetului aprobat;

• atragerea fondurilor europene și a altor surse de finanțare legal constituite în domeniul infrastructurii de sănătate;

• asigurarea unui management performant al obiectivelor/proiectelor de investiții de importanță considerabilă în infrastructura de sănătate și dezvoltarea și îmbunătățirea permanentă a capacității administrative necesare pentru pregătirea, implementarea și finalizarea obiectivelor/proiectelor de investiții în infrastructura de sănătate.

Rezultatele finale ale concursului se afișează la sediul Ministerului Sănătății și vor fi publicate pe pagina de internet a instituției.

 

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a fost înființată de Guvern, prin Ordonanță de Urgență, la începutul lunii iunie. Ulterior, o hotărâre aprobată de Executiv prevedea că ANDIS va avea 80 de posturi.

Funcțiile de președinte și vicepreședinte sunt ocupate, deocamdată, cu delegație, de Adrian George Popa, respectiv, Laurențiu Ivanovici, numiți de ministrul Sănătății, primul la recomandarea PSD pe filiera PSD Bacău, la recomandarea lui Dragoș Benea, iar al doilea, cu susținerea PNL, la recomandarea lui Cristian Bușoi.

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Sănătate (ANDIS) a fost înființată din bani europeni, în subordinea Ministerului Sănătății, pentru a se ocupa de construcția spitalelor regionale și va gestiona în jur de trei miliarde de euro, în mare parte fonduri europene.

Consiliul de Supraveghere al ANDIS este format din doi reprezentanți ai Ministerului Sănătății –  Mihai Alexandru Borcan și Adriana Pistol, un reprezentant al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene – Dan Dumitrescu, un reprezentant al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Akos Derzsi, un reprezentant al Cancelariei premierului – Mihnea Claudiu Drumea, precum și președintele și vicepreședintele instituției.

 


Adaugati un comentariu


 

*