Se organizează concurs pentru șefia ANDIS

11 noiembrie 2022 | 0 comentarii |

Se vor putea înscrie la concursul pentru ocuparea funcțiilor de președinte și vicepreședinte al ANDIS absolvenții studiilor superioare de lungă durată în administraţie publică, medicină, inginerie, arhitectură, economie sau drept și care au experienţă în specialitatea studiilor de cel puţin 5 ani şi în gestionarea proiectelor de investiţii finanţate din fonduri rambursabile sau nerambursabile de cel puţin 2 ani.

 

Proiectul de Ordin privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de președinte și vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a fost publicat, de Ministerul Sănătății, în transparență decizională.

După evaluarea dosarelor de concurs ale tuturor vandidaţilor înscriși primii cinci clasați în urma evaluării vor susține interviurile şi își vor prezenta proiectele de management în faţa comisiei de evaluare şi a Consiliului de supraveghere al ANDIS, iar candidatul cu punctajul cel mai mare va ocupa funcția pentru care a candidat.

Anunțul de concurs va fi publicat de către Ministerul Sănătății în două publicații naționale și va fi afișat pe pagina de internet a instituției, cu cel puţin 30 de zile înainte de data limită de depunere a dosarelor de înscriere la concurs.

Cu cel puțin 3 zile înainte de data transmiterii spre publicare a anunțului, Ministrul Sănătății numește, prin ordin, componenţa comisiei de evaluare şi componenţa comisiei de soluţionare a contestaţiilor în vederea organizării concursului pentru ocuparea funcției de președinte și vicepreședinte al ANDIS. Comisia de evaluare, precum și Comisia de soluționare a contestațiilor vor fi formate din câte un preşedinte, doi membri şi un secretar (acesta din urmă nu evaluează dosarele și candidații).

 

Candidații vor prezenta, ca parte a dosarului de concurs, proiectul propriu de management care, în situația în care participantul este numit în funcția de președinte sau vicepresedinte al ANDIS, va constitui baza pentru stabilirea planului de acțiune strategică a ANDIS. Cndidații vor susține proiectul de management la data prevăzută în anunţul de concurs, dar nu mai târziu de 15 zile de la data-limită de depunere a dosarelor de înscriere la concurs.

Pentru a putea candida la funcţia de președinte și vicepreședinte al ANDIS, cadidații trebuie să aibă cetățenia română; să cunoscă limba română (scris şi vorbit) şi o limbă de circulaţie internaţională, nivel mediu; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; o stare de sănătate corespunzătoare pentru exercitarea funcţiei, atestată pe bază de examen medical.

De asemenea, trebuie să aibă studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă, în una dintre următoarele specializări: administraţie publică, medicină, inginerie, arhitectură, economie, drept; să aibă experienţă în specialitatea studiilor de cel puţin 5 ani şi experienţă în domeniul gestionării proiectelor de investiţii finanţate din fonduri rambursabile sau nerambursabile de cel puţin 2 ani;  să nu fi suferit condamnări penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; să nu se afle în perioada de interdicţie de trei ani de a ocupa funcţii sau demnităţi publice; să nu fi colaborat cu fosta securitate.

 

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a fost înființată de Guvern, prin Ordonanță de Urgență, la începutul lunii iunie. Ulterior, o hotărâre aprobată de Executiv prevedea că ANDIS va avea 80 de posturi.

Funcțiile de președinte și vicepreședinte sunt ocupate, cu delegație, de Adrian George Popa, respectiv, Laurențiu Ivanovici, numiți de ministrul Sănătății, primul la recomandarea PSD pe filiera PSD Bacău, la recomandarea lui Dragoș Benea, iar al doilea, cu susținerea PNL, la recomandarea europarlamentarului Cristian Bușoi.

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Sănătate (ANDIS) a fost înființată din bani europeni, în subordinea Ministerului Sănătății, pentru a se ocupa de construcția spitalelor regionale și va gestiona în jur de trei miliarde de euro, în mare parte fonduri europene.

Consiliul de Supraveghere al ANDIS este format din doi reprezentanți ai Ministerului Sănătății –  Mihai Alexandru Borcan și Adriana Pistol, un reprezentant al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene – Dan Dumitrescu, un reprezentant al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Akos Derzsi, un reprezentant al Cancelariei premierului – Mihnea Claudiu Drumea, precum și din actualii președinte și vicepreședinte interimari.

Proiectul de Ordin poate fi consultat AICI 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*