Conferință Națională organizată de Fundația Regală Margareta a României, de Ziua Internațională a Vârstnicilor

17 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Specialiști din domeniul senectuții prezintă, pe 1 octombrie, soluții de creștere a calității vieţii seniorilor în cadrul evenimentului online „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”.

 

Peste 3,7 milioane de persoane din România au vârsta peste 65 de ani, conform raportului INSSE de la 1 ianuarie 2020, iar ritmul îmbătrânirii populației este alarmant, plasând țara noastră pe locul 2 în topul țărilor europene. Fundația Regală Margareta a României, în colaborare cu Fundația Vodafone marchează Ziua Internațională a Vârstnicului, joi, 1 octombrie 2020, printr-o conferință națională online. Evenimentul „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, singurul pe această temă din România, își propune să aducă în atenția participanților cele mai noi informații din domeniul senectuții și soluții eficiente și inovatoare de creștere a calității vieții seniorilor. Cea de-a patra ediție a conferinței se va desfășura on-line și se adresează specialiștilor din ONG-uri, instituții publice și private, companii cu produse și servicii dedicate vârstnicilor, care pot implementa exemplele de bună practică în comunitățile lor.

Temele abordate în cadrul acestei ediții vor fi raportate la contextul actual al pandemiei SARS-CoV-2 care a afectat grav viața vârstnicilor la nivel mondial și vor include: statistici actuale privind vârstnicii din România și felul în care pademia le-a schimbat viața, efectele pandemiei globale asupra stării de sănătate fizica și mintală a vârstnicilor, soluții practice în sprijinul vârstnicilor în perioada pandemiei, oportunități de participare socială și de implicare în comunitate în această perioadă.

 

Ca în fiecare an, în cadrul conferinței va fi lansat și Topul nevoilor vârstnicilor din România și soluțiile oferite acestora, realizat prin prelucarea datelor din programul social Telefonul Vârstnicului care, în peste patru ani de funcționare, a înregistrat peste 51.000 de interacțiuni cu seniori din toată țara, transmit organizatorii evenimentului.

Printre speakerii care au confimat deja prezența se numără prof. univ. dr. Luiza Spiru, expert în geriatrie și gerontologie și coordonator al proiectului strategic Brain Aging, Mălina Voicu, cercetător științific la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Oana Budiș, coordonator programe în cadrul Fundației Regale Margareta a României, Roxana Molocea, coordonator Telefonul Vârstnicului, Victoria Mitrofan Crețu, coordonator Centrul Generații la Fundația Regală Margareta a României și Dacian Moldovan, Fundația Buckner Mureș.

Înscrierile la eveniment se pot face on-line, prin completarea formularului de pe pagina evenimentului.

Partener: Fundația Vodafone România. Sponsori: Hochland România, Raiffeisen Bank, Johnson Wax, Metropolitan Life, Kaufland România, Alliance Healthcare, Societatea Națională Nuclearelectrica, Fundația Orange, Hartmann, City Grill, CEZ România, Hotel Ramada. Partener media: Sănătatea buzoiană.

 

*Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Înființată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.

Cu o experiență de peste 30 de ani, Fundaţia Regală Margareta a României vine în sprijinul persoanelor vârstnice prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, cele mai recente fiind Telefonul Vârstnicului, Fondul pentru Vârstnici și Centrele Comunitare Generații.

De-a lungul celor 30 de ani de activitate, Fundația a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României.

Detalii pe www.frmr.ro.


Adaugati un comentariu


 

*