Au început înscrierile pentru o nouă ediție a programului „Fondul pentru fapte bune”

17 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

În perioada următoare, ONG-urile pot depune proiecte derulate în domeniul serviciilor sociale pentru copii, vârstnici aflați în dificultate, persoane cu dizabilități și victime ale violenței domestice, în vederea obținerii de finanțări.

 

Săptămâna aceasta a fost lansată cea de-a șasea rundă de finanțare în cadrul programului „Fondul pentru fapte bune”, pe care fundația Vodafone îl derulează din 2013. Programul se derulează la nivel național și se adresează ONG-urilor ce desfășoară activități în domeniul serviciilor sociale, miza fiind acordarea de finanțări pentru proiectele cu care acestea se înscriu.

Pentru cea de-a șasea undă a programului, fundația alocă 920.000 de lei, iar primul pas pe care trebuie să îl facă ONG-urile pentru a obține o finanțare din acești bani, este acela de a se înscrie în program. Perioada de înscriere este deschisă până pe 13 februarie, iar aplicațiile pot fi depuse on-line, pe site-ul fundației. Aici sunt descriși toți pașii care trebuie urmați pentru înscrierea unui proiect, fiind disponibil și calendarul complet al rundei de finanțare, precum și regulamentul ce trebuie respectat.

Pot fi depuse proiecte de servicii sociale în beneficiul copiilor defavorizați, al vârstnicilor aflați în dificultate, persoanelor cu dizabilități sau victimelor violenței domestice, iar inițiatorii spun că anul aceste se va pune mai mult accent pe proiectele din sfera incluziunii și protecției sociale, întrucât acest domeniu este puternic subfinanţat, iar nevoia de servicii specifice este foarte mare.

 

Astfel, vor avea șanse mai mari de a fi selectate pentru obținerea de finanțări proiectele ce vor viza asigurarea serviciilor de asistenţă socială pentru persoanele vulnerabile, crearea accesului pentru persoanele cu dizabilităţi, creşterea calităţii vieţii vârstnicilor, prevenirea abandonului familial, sprijinul oferit victimelor violenţei domestice sau folosirea tehnologiei în domeniul serviciilor sociale.

Proiectele înscrise până pe 13 februarie vor fi evaluate de o comisie formată din reprezentanți ai fundației, dar și experți externi, pe baza unor criterii precum relevanța, impactul asociat și sustenabilitatea. Vor avea șanse mai mari proiectele ce pot fi continuare și după încheierea finanțării și cele care pot genera o schimbare semnificativă la nivel regional sau național, pentru un număr cât mai mare de beneficiari.

 

În urma etapei de evaluare vor fi alese proiectele care vor primi finanțare din fondul pus la dispoziție pentru această rundă. Suma pe care o va primi un proiect poate ajunge la 190.000 de lei, însă depinde de complexitatea acestuia.

Până în prezent, în cadrul programului au fost acordate finanțări în valoare de circa 7 milioane de lei, de care au beneficiat 35 de proiecte derulate de 30 de ONG-uri. În ediția precedentă au fost selectate 5 proiecte, care au avut un număr total de 6.700 de beneficiari, reprezentați de copii, tineri și persoane cu dizabilități. Toate cel 5 programe s-au încheiat în luna august a anului trecut.

În total, de la momentul înființării, în 1998, fundația a finanțat  1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga ţară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, cu aproape 3 milioane de beneficiari.

Totodată, în această perioadă, fundația Vodafone a investit 30 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

 


Adaugati un comentariu


 

*