Festival caritabil on-line, pentru a marca ieșirea din starea de urgență

11 mai 2020 | 0 comentarii |

Organizatorii evenimentului doresc astfel să susțină fondul de solidaritate dezvoltat de platforma „Fă Bine!”, în scopul sprijinirii unităților medicale și a persoanelor afectate de pandemie.

 

Odată cu această săptămână a început și numărătoarea inversă pentru ieșirea din starea de urgență, vineri urmând a fi prima zi în care se va putea ieși din casă la orice oră și fără a avea nevoie de declarația pe propria răspundere. Desigur, vor mai fi păstrate o serie de restricții care vor fi stabilite concret în zilele care au mai rămas până atunci, dar este cert că va fi o relaxare a măsurilor restrictive care sunt încă în vigoare pe perioada stării de urgență.

Momentul coincide și cu Ziua Mondială a Familiei, așa că asociația „Fă Bine!”, care reunește ONG-uri din diverse domenii, alături de voluntari și donatori, a decis să marcheze evenimentul printr-un festival adaptat regulilor de distanțare socială care încă trebuie respectate.

Astfel, pe 14 mai, sub moto-ul „România se vindecă împreună!”, va avea loc Festivalul Familiei, recomandat de organizatorii săi ca cel mai mare festival on-line desfășurat în România.

Din păcate, evenimentele de acest gen desfășurate în aer liber sau în săli de spectacole se pare că nu vor fi posibile în acest an, astfel că festivalul se va desfășura în mediul virtual, dând posibilitatea unui număr mult mai mare de spectatori să asiste la spectacol.

 

Și-au anunțat deja participarea peste 40 de artiști consacrați, sportivi, copii talentați și profesioniști în diferite domenii, care vor oferi în cadrul festivalului o serie de momente unice, pentru a celebra astfel ieșirea din starea de urgență și Ziua Mondială a Familiei.

Suntem onoraţi de prezenţa unui număr impresionant de profesionişti din toate domeniile, care au ales să susţină alături de noi binele, să îi dea forţă şi să îl multiplice în comunitate. Muzică, dans, teatru, storytelling, parenting, magie, educaţie financiară sunt doar câteva dintre surprizele cu care te aşteptăm alături de noi live pe pagina de Facebook Fă Bine! Pintre invitaţii surpriză se numără Rona Hartner, Marius Manole, Mihaela Tatu, Daniela Nane, Magicianul Augustin şi mulţi alţii, iar gazde ale evenimentului vor fi Ioana Maria Moldovan şi Radu Nechit” – se arată în anunțul oficial al organizatorilor.

 

Maria Duduman

Evenimentul va avea și un scop caritabil, urmărind atragerea de noi fonduri pentru fondul de solidaritate  al platformei „Fă Bine!”. Fondul a fost constituit în luna martie, pentru acoperirea unor nevoi precum achiziţia de medicamente, dezvoltarea de către ONG-uri de programe de telemedicină şi de susţinere a beneficiarilor la distanţă, consiliere psihologică, procurarea de alimente, produse de igienă şi sanitare, sau alte cheltuieli care ajută organizaţiile să supravieţuiască acestei perioade şi care sunt esenţiale pentru ca beneficiarii lor să-şi poată continua terapiile şi după încheierea restricţiilor generate de pandemie.

Cred cu tărie în puterea lui ÎMPREUNĂ, iar ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni în comunitatea «Fă Bine!» mi-a demonstrat încă o data forţa pe care o are acest cuvânt şi cât bine poate aduce. Vom celebra în avans Ziua Mondială a Familiei, vom inspira şi vom face bine comunităţii, alături de toţi cei ce au răspuns pozitiv invitaţiei noastre”, este mesajul transmis cu acest prilej de Maria Duduman, inițiatoarea platformei „Fă Bine! și a fondului de solidaritate.

 


Adaugati un comentariu


 

*