Buzoienii, chemați să sprijine 10 tineri talentați din județ

Este vorba despre tineri cu potențial în diferite domenii dar care nu dispune de toate resursele necesare pentru a-și în valoare la maxim acest potențial.

 

Fundația Comunitară Buzău face din nou apel la buzoieni să fie solidari și să se implice într-un program lansat pentru susținerea a 10 tineri talentați din județ, care nu dispun de toate resursele necesare pentru a-și pune în valoare întregul potențial. Este vorba de Fondul de Burse, program lansat încă din 2018, care a publicat astăzi lista cu numele celor 10 tineri cu vârste cuprinse între 10 și 21 de ani, care vor fi susținuți în această ediție să facă primii pași spre performanță în domeniile în care au aptitudini deosebite. Aceștia sunt din  Buzău, Bisoca, Cernătești, Pătârlagele, Râmnicu Sărat, Scorțoasa și Vadu Pașii fiind reprezentați de 7 ONG-uri locale care i-au propus pentru ediția din acest an a Fondului de Burse.

De altfel, este primul an în care  acest program se desfășoară în parteneriat cu ONG-uri locale iar bursele sunt însoțite și de programe de mentorat oferite în colaborare cu antreprenori și profesori buzoieni.

Lista bursierilor din această ediție îi include pe Alexandru Gheorghiță, de 21 de ani, Irina Zota și Bogdan Gabriei Ion, ambii de 17 ani, Cristina Gabriela Dumitru, de 20 de ani, Maria Gogan de 12 ani, Denisa Mihaela Spiridon, de 10 ani, Cristian Dumitru Șerban, de 14 ani, S. M., de 15 ani, I. C. T., de 14 ani și Mădălin Valentin Dinu, de 17 ani.

 

Aceștia excelează în domenii precum pian, desen, arhitectură, robotică, handbal, informatică, canto și atletism, dar au resurse limitate, ce nu îi ajută să-și atingă potențialul maxim. Scopul Fondului de Burse este de a-i sprijini pe acești tineri talentați cu burse de 5.000 lei și mentori care îi pot ajuta în drumul lor spre performanță. Pentru asta, este nevoie și de implicarea comunității buzoiene și nu numai, către care inițiatorii fac un apel pentru a dona în perioada următoare, pentru a se strânge în cel mai scurt timp suma necesară.

Apelul este adresat atât persoanelor generoase cât și companiilor, care pot dona fie direct cu cardul on-line, fie prin transfer bancar în contul   RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001, deschis la BCR, specificând „Fondul de Burse” la detaliile de transfer.

 

De asemenea, companiile pot dona prin contracte de sponsorizare și prin direcționarea de 20% din impozitul pe profit. Nu în ultimul rând, se pot face și donații de obiecte sau servicii necesare dezvoltării celor 10 bursieri ai acestei ediții. Pentru sponsorizări și donații în obiecte și servicii, cei interesați pot lua legătura cu reprezentanții Fundației Comunitare Buzău, prin e-mail la adresa   contact@fcbz.ro, sau telefonic, la numărul 0750 720 049.

Până la acest moment Unimec Buzău și Fundația Autonom sunt primii susținători ai acestei ediții a Fondului de Burse.

Motivația din spatele Fondului de Burse constă în faptul că viitorul unei țări depinde de calitatea educației și de conștientizarea importanței acesteia încă de la cele mai mici vârste. În județul Buzău sunt mulți copii talentați, al căror potențial maxim nu poate fi atins din cauza lipsei de resurse financiare, astfel încât, fără un sprijin exterior, mulți dintre elevi sau familiile acestora nu îndrăznesc să viseze spre performanță. Din acest motiv, împreună susținem tineri talentați în drumul lor spre atingerea potențialului maxim” au transmis organizatorii.


Adaugati un comentariu


 

*