Conferința OncoHub, aproape de start. Speakeri de renume, români și străini, prezenți la eveniment

6 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Mai sunt doar câteva zile până la prima ediție a Conferinței multidisciplinare OncoHub, cu participare internațională, care va avea loc în perioada 13-15 octombrie, în format online, și va fi accesibilă gratuit, tuturor celor interesați, evenimentul fiind creditat cu 18 puncte EMC de Colegiul Medicilor din România și Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiștilor din sistemul sanitar din România.

Așa cum subliniază președintele evenimentului, dr. Bianca Gălățeanu, evenimentul este o oportunitate pentru specialiștii români și străini în domeniul onclologiei și domenii medicale conexe de a face „schimb de informații despre cercetările recente și tehnologiile de ultimă generație din domeniul oncologic, pentru o gestionare îmbunătățită a pacienților cu cancer, de la diagnostic până la reabilitare”.

La Conferința OncoHub vor fi prezenți, alături de speakeri din România, invitați din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Grecia, Franța, Germania, iar întâlnirea virtuală „va crea cu siguranță posibilități excelente pentru schimbul de idei, opinii și inițierea sau continuarea parteneriatelor de cercetare colaborativă”, spun organizatorii evenimentului, care subliniază că participarea se face în baza completării formularului de înscriere dispobibil pe www.oncohub.ro.

 

Despre diagnosticul molecular, tehnica de secvențiere de nouă generație (NGS) în oncologie și multe altele vor conferenția speakeri din România și invitați din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Grecia, Franța, Germania. Între aceștia se numără prof. dr. Cornelia Nițipir, medic primar oncologie generală și chimioterapie, Șef secție Oncologie Medicală și coordonator al departamentului Radioterapie la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” și, totodată, Șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”; as. univ. dr. Răzvan Iacob – Institutul Clinic Fundeni, UMF „Carol Davila”; dr. Laura Buburuzan – OncoTeam Diagnostic, dr. Ilan Vered – ThermoFischer Scientific, Qiryat Shemona, Israel; dr. Emmanuel Terrasson – Ilumina Bordeaux, Franța.

Dr. Bogdan Cosmin Tănase, medic primar chirurgie generală, managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, București, va vorbi depre Importanța chirurgiei toracice video-asistate în tratamentul multimodal al pacienților cu cancer pulmonar” (Importance of video-assisted thoracic surgery in the multimodal treatment of patients with lung cancer). Dr. Tănase a urmat mai multe cursuri de formare profesională și are o bogată experiență în bronhoscopie, chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică și chirurgie toracică minim invazivă.

 

Prof. univ. dr. farm. Valentina Uivaroși, șef Catedră Chimie Generală și Anorganică, Facultatea de Farmacie – UMF „Carol Davila”, având o bogată activitate de cercetare, autor a numeroase volume, articole și recenzii de specialitate, prezintă cele mai noi „Cercetări pentru repoziționarea chinolonelor de la antibiotice la agenți anticancer” (Research for repositioning the quinolones from antibiotics to anticancer agents).

Prof. univ. dr. ing. Cătălin Zaharia, Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, Departamentul de Bioresurse și Știința Polimerilor, a cărei activitate de cercetare contribuie la dezvoltarea cunoștințelor în domeniul biomaterialelor polimerice pe bază de compuși naturali și sintetici cu aplicații biomedicale, prezintă „Potențialul uimitor al proteinelor din mătase pentru gestionarea cancerului” (The Amazing Potential of Silk Proteins for Cancer Management), iar CSI dr. Monica Neagu, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Patologiei și Știintelor Biomedicale „Victor Babeș”, șef al laboratorului de imunologie,  cercetător principal la Secția de Patologie, Spitalul Clinic Colentina și Președinte al Societății Române de Imunologie, Membru al Academiei Mondiale de Științe va detalia „Călătoria de la melanocit la melanom – repere proteomice și genomice” (The Journey from Melanocyte to MelanomaProteomic and Genomic Milestones).

 


Adaugati un comentariu


 

*