Consilierul buzoian Constantin Ionescu face propuneri de eficientizare a actului medical

17 septembrie 2015 | 1 comentariu |

 Acesta a solicitat Prefecturii Buzau sa solicite Guvernului emiterea unui act normativ prin care autoritatile sa deconmteze transportul pacientilor care ajung la Urgente cu taxiul.

 

Constantin Ionescu

Constantin Ionescu

Prefectura Buzau a primit, zilele acestea, o solicitare din partea consilierulul local liberal Constantin Ionescu, prin care acesta propune autoritatilor o varianta proprie de eficientizare in domeniul serviciilor medicale. Initiativa s-ar putea materializa intr-un proiect de lege, daca autoritatile competente o vor considera demna de luat in seama.

Initiativa consilierului liberal face referire la posibilitatea decontarii, prin intermediul institutiilor statului, a cheltuielilor de transport catre orice persoana care are nevoie de o interventie urgenta la o unitate medicala, dar care nu are viata pusa in pericol. Este vorba, practic, de urgentele care nu necesita neaparat interventia echipajelor de la Ambulanta. Ionescu are in vedere faptul ca nu putine sunt cazurile in care pacientii suna la 112 si pentru astfel de urgente, desi in astfel de situatii s-ar putea deplasa la unitatile de urgente cu taxiul sau orice alt mijloc de transport, iar ulterior, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul de la UPU si a bonului sau a biletului de calatorie, vor putea sa isi deconteze transportul.

 

taxiIn adresa trimisa Prefecturii, Constantin Ionescu sustine ca adoptarea unei astfel de legi ar prezenta mai multe avantaje. Unul dintre acestea ar fi acela ca medicii vor putea interveni mai rapid in cazul acestor pacienti, care nu ar mai fi nevoiti sa astepte acasa sosirea ambulantei si ar ajunge mai repede la spital, folosind taxiul. Si mai important, stiind ca isi vor putea deconta transportul, pacientii nu vor mai suna la 112 pentru urgentele usoare, astfel ca personalul de la Ambulanta ar fi degrevat de deplasarile la cazuri care nu necesita neaparat interventia lor, putandu-se concentra pe urgentele majore. Nu in ultimul rand, vor fi facute astfel si economii la bugetul Sanatatii si totodata vor creste incasarile le bugetul de stat datorita faptului ca taximetristii vor fi obligati sa elibereze bonuri fiscale, descurajandu-se astfel si pirateria, dupa cum sustine consilierul Constantin Ionescu.

 

Ambulanta Urgente spital _2298Acesta arata ca propunerea sa este inspirata din legislatia altor state europene, unde mecanismul functioneaza si unde exista un sistem medical foarte bine pus la punct.

In cazul in care propunerea sa va fi considerata oportuna de reprezentantii Prefecturii, Constantin Ionescu solicita ca aceasta sa fie inaintata Ministerului Sanatatii si Guvernului spre a fi analizata si transpusa intr-un proiect de lege. Daca se va ajunge la aceasta etapa, proiectul va fi supus dezbaterii publice, iar fiecare factor direct interesat va putea veni cu propuneri proprii, prin care sa se gaseasca formula cea mai buna de act normativ, pentru a putea fi aplicat. Ramane de vazut ce ecouri va avea initiativa consilierului liberal si daca aceasta va ajunge la forurile superioare sau se va pierde intr-un sertar din birourile Prefecturii.

 Comentarii (1)

  1. Terente Pufulete spune:

    Genial!!! In loc de educatie sanitara si acces la servicii medicale corespunzatoare, sa existe o varianta sa creasca si mai mult aglomeratia in upu. Pacat ca in curand pot veni si cu submarinul ca nu stiu cine o sa ii mai ingrijeasca. Medicii pleaca, asistentii pleaca…

Adaugati un comentariu


 

*