Consiliul Județean Buzău se întrunește în ședință ordinară. Se prelungește activitatea Cabinetului Stomatologic din cadrul SJU Buzău

Ședința va avea loc tot în Sala Mare a instituției, pentru a fi respectate măsurile de distanțare socială, iar pe ordinea de zi sunt 21 de proiecte supuse aprobării.

 

Săptămâna viitoare va avea loc prima ședință a Consiliului Județean Buzău după ieșirea din starea de urgență. Consilierii au fost convocați pentru joi, 28 mai, cu începere de la ora 9.30. Este vorba de ședința ordinară pe luna mai, care va avea loc tot în Sala Mare a Consiliului Județean, pentru respectarea măsurilor de distanțare socială, care rămân valabile și în perioada stării de alertă.

Consilierii sunt convocați să participe fizic la ședință, însă cei care nu se pot prezenta vor avea posibilitatea să ia parte la lucrări prin intermediul aplicației WhatsApp.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi sunt incluse 21 de proiecte de hotărâri cărora li se adaugă un buletin informativ cuprinzând informațiile de interes public furnizate de instituție, pe anul 2020.

Printre cele mai importante proiecte se numără cele referitoare la o a treia rectificare a bugetului propriu al județului, precum și o nouă rectificare a bugetului Spitalului Județean de Urgență.  De asemenea, va fi supus la vot și proiectul privind însușirea și validarea contractului de folosință a aparatului de plasmafereză, care a fost donat pentru un an Consiliului Județean și dat în folosință la Centrul de Transfuzii, pentru colectarea de plasmă de la pacienții vindecați de Covid-19.

 

Dr Andaluzia Moise

Totodată va fi supus aprobării proiectul oportunității prelungirii acordului cu Primăria Municipiului, Colegiul Medicilor Stomatologi și Spitalul Județean Buzău, prin care părțile asigură funcționarea cabinetului stomatologic de urgneță din cadrul SJU Buzău, până la încetarea stării de alertă. De altfel, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, consideră că acest cabinet ar trebui să funcționeze în continuare, până la începerea noului an școlar, ținând cont că activitatea medicală este asigurată de medici școlari, care după reluarea cursurilor probabil își vor relua și ei activitatea în școli.

Potrivit proiectului, Spitalul Județean de Urgență Buzău va prelua obligațiile financiare ale Consiliului Județean Buzău de asigurare a materialelor de protecție, în condițiile în care, în baza Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, Consiliul Județean asigură, prin bugetul unității medicale, și cheltuieli materiale.

 

Votului consilierilor va fi supus și planul de măsuri care va fi pus în practică la nivelul DGASPC, pentru a combate răspândirea infecției cu Covid-19 în perioada stării de alertă, un plan similar fiind conceput și pentru Muzeul Județean, în vederea reluării activității în siguranță.

Lista completă a proiectelor aflate pe ordinea de zi a ședinței de joi este următoarea:


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*